Slanke Hachee

4 personen 3 uur stoven + 15 min Vlees gerecht

Ingrediënten

  • Frylight bakspray / 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram magere runderlappen (hacheevlees), in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • 5 grote uien, gesnipperd
  • 5 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • 400 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 pot augurken van Kesbeke, in plakjes
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 blik tomatenpuree a 140 gram
  • 160 gram ongekookte zilvervliesrijst

Bereiden

  1. Kruid het vlees met wat peper en zout. Verhit vervolgens wat Frylight bakspray/olijfolie in een braadpan. Bak hierin het vlees goudbruin. Voeg de uien toe. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes zodat ze later gemakkelijk terug te vinden zijn. Voeg dan de kruiden toe aan het vlees. Roer het geheel goed door en laat op een laag vuur doorbakken tot de uien glazig zijn. Voeg de fijngesneden champignons, paprika’s en augurkjes en vervolgens ook de azijn, sambal oelek en tomatenpuree toe.

  2. Zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer 3 uur stoven. Roer het geheel regelmatig even om.

  3. Bereid, wanneer de hachee bijna klaar is, de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Serveer de hachee samen met de rijst.

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag