Slanke Hachee
3 uur stoven + 15 minuten
Hoofdgerecht
Vlees
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Kruid het vlees met wat peper en zout. Verhit vervolgens olijfolie in een braadpan. Bak hierin het vlees goudbruin. Voeg de uien toe. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes zodat ze later gemakkelijk terug te vinden zijn. Voeg dan de kruiden toe aan het vlees. Roer het geheel goed door en laat op een laag vuur doorbakken tot de uien glazig zijn. Voeg de fijngesneden champignons, paprika’s en augurkjes en vervolgens ook de azijn, sambal oelek en tomatenpuree toe.
Zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer 3 uur stoven. Roer het geheel regelmatig even om.
Bereid, wanneer de hachee bijna klaar is, de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Serveer de hachee samen met de rijst.