Spinaziesoep met knoflook en munt
25 minuten
Lunch
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui, knoflook en rode peper 4-5 minuten.
Voeg de muntblaadjes en bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Voeg de spinazie toe en kook die 2 minuten mee, tot de bladeren net zijn geslonken. Breng de soep op smaak met het citroensap, de nootmuskaat, zout en peper.
Draai het vuur uit, roer de yoghurt erdoor en pureer de soep met een staafmixer.
Verdeel de soep over diepe borden en leg in het midden van elk bord een pluk alfalfa, 2 eetlepels broodcroutons en 1 eetlepel fetablokjes. Geef het brood erbij om in de soep te dopen.
Tip: Je kunt heel makkelijk zelf broodcroutons maken: verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd 1 volkorenboterham in vierkantjes en schep op met ½ el olijfolie en wat zout en peper naar smaak. Bak de broodcroutons in 5-10 minuten krokant in de oven.
*Back on Track: Als je het Back on Track programma volgt, kan je kiezen voor koolhydraatarme crackers.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.