Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Spinaziesoep met knoflook en munt

25 minuten

Lunch

Vegetarisch

2 personen
Eenvoudig

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

soeppan

staafmixer

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui, knoflook en rode peper 4-5 minuten.

  2. Voeg de muntblaadjes en bouillon toe, breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur zachtjes koken.

  3. Voeg de spinazie toe en kook die 2 minuten mee, tot de bladeren net zijn geslonken. Breng de soep op smaak met het citroensap, de nootmuskaat, zout en peper.

  4. Draai het vuur uit, roer de yoghurt erdoor en pureer de soep met een staafmixer.

  5. Verdeel de soep over diepe borden en leg in het midden van elk bord een pluk alfalfa, 2 eetlepels broodcroutons en 1 eetlepel fetablokjes. Geef het brood erbij om in de soep te dopen.

  6. Tip: Je kunt heel makkelijk zelf broodcroutons maken: verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd 1 volkorenboterham in vierkantjes en schep op met ½ el olijfolie en wat zout en peper naar smaak. Bak de broodcroutons in 5-10 minuten krokant in de oven.

  7. *Back on Track: Als je het Back on Track programma volgt, kan je kiezen voor koolhydraatarme crackers.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Omega 3&E

Omega 3&E

Natuurlijke vis-olie

€ 14,50

€ 12,32

Knabbels

Knabbels

Knabbels

€ 3,95