Spinaziesoep met munt, knoflook en nootmuskaat

Voorgerecht

4 personen 45 min Vegetarisch gerecht

Ingrediënten

  • Frylight bakspray / 1 theelepel olijfolie
  • 2 stuk uien, grof gesnipperd
  • 2 stuk teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 stuk kleine rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 bosje munt, grof gehakt
  • 1 bosje peterselie of koriander, grof gehakt
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 500 gram verse spinazie, grof gehakt
  • sap van 1,5 citroen
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 2 eetlepels magere naturel yoghurt

Benodigdheden

  • Staafmixer of blender

Bereiden

  1. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in een grote pan en fruit de uien, knoflook en chilipeper 10 minuten tot ze zacht en goudkleurig zijn.

  2. Doe de kruiden en bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg de spinazie toe en kook deze 2 minuten tot het blad net slinkt.

  3. Voeg het citroensap toe samen met een snufje nootmuskaat, zout en peper. Gebruik een staafmixer of blender en pureer de soep tot een grove puree.

  4. Schep de soep in voorverwarmde kommen, doe er 1 a 2 eetlepels magere yoghurt door en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag