Spinazietaart
45 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Wat heb je nodig:
Hoe pakken we dit aan:
Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2-3 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een springvorm met bakpapier. Als je het bakpapier onder de kraan even nat maakt en verfrommelt, dan kun je het makkelijker in de springvorm vormen.
Breng een pan water aan de kook en blancheer de sperziebonen 2-3 minuten. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en snijd ze fijn.
Halveer de cherrytomaatjes en snijd de spinazie grof. Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook.
Klop de eieren in een grote kom los met een garde. Voeg de sperziebonen, spinazie, ui, knoflook, havervlokken, het venkelzaad, de chilivlokken, het zout en de peper toe en schep goed om.
Doe het mengsel over in de met bakpapier beklede springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel de gehalveerde cherrytomaatjes erover (met de snijkant naar boven), gevolgd door de witte kaasblokjes.
Zet de springvorm in de oven en bak de spinazietaart in ongeveer 30 minuten gaar. Gaat de bovenkant te hard en is het ei vanbinnen nog niet gestold? Dek dan af met een vel aluminiumfolie.
Controleer of het ei gestold is en zet eventueel nog even terug in de oven.
Dit recept is onderdeel van de NewFysic methode
Bij NewFysic vinden we het belangrijk dat je altijd lekker kan blijven eten, ook tijdens het afvallen. Wanneer je ons programma volgt krijg je:
- Toegang tot meer dan 200 recepten
- Een persoonlijk voedingsplan
- Ondersteuning van hoogwaardige supplementen
- Gratis begeleiding door een persoonlijke coach
- En meer.
Wil je toegang tot dit recept?
Oeps, sorry! Je kan dit recept alleen inzien als je ons programma volgt.
Ben je al actief klant? Log hier in op jouw account of neem contact op met je coach.