Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Tomaten-broodsoep

30 minuten

Lunch

Vegetarisch

4 personen
Gemiddeld
Regular

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

bakplaat

bakpapier

soeppan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 4 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Snijd het brood in blokjes van 1 cm en verdeel ze over de bakplaat. Schep om met de helft van de olijfolie. Rooster het brood 5 minuten in de oven, schep dan om en rooster nog 4-5 minuten.

  3. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten mee.

  4. Voeg 300 ml water toe, de melk, tomaten, aubergine, bouillonblokjes en de peterselie. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

  5. Voeg nu het geroosterde brood toe en kook 5 minuten mee, tot het zacht wordt. Roer regelmatig.

  6. Schep de soep in kommen, proef en breng eventueel op smaak met zout. Garneer met de pompoenpitten en bestrooi tot slot met wat versgemalen zwarte peper.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Great Hair

Great Hair

For Woman

€ 20,50

AppetiteControl

AppetiteControl

Weg met de moeilijke momenten!

€ 21,25