Vanille hangop met appel en kaneel

2 personen Vegetarisch gerecht

Vanille hangop met appel en kaneel, heerlijk en verantwoord NewFysic toetje.

Ingredienten

  • 500 milliliter magere yoghurt
  • 1/2 appel, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 vanille stokje
  • snufje kaneel
  • eventueel zoetstof, in poedervorm

Benodigdheden

  • Theedoek (schoon)
  • Zeef
  • Kom
  • Schaal
  • 2 schaaltjes

Bereiden

  1. Maak een schone theedoek nat en wring goed uit. Leg de doek in een fijne zeef en zet deze op een kom.
    Giet de yoghurt in de doek en vouw de doek dicht en dek deze af met een deksel.
    Zet dit in zijn geheel in de koelkast en laat minimaal 6 uur uitlekker.

  2. Snijd een half vanillestokje in de lengte open en schraap met de achterkant van een mes het merg er uit.
    Schep de hangop vanuit de doek in een schaal. Meng de vanillemerg eventueel met wat zoetstof en roer het door de hangop.

  3. Verdeel over 2 schaaltjes en garneer met de plakjes appel en een snufje kaneel.

Andere recepten

4 personen 3 uur stoven + 15min Vlees