Vispakketjes

6 personen 40 min Vis gerecht

Ingrediënten

  • 600 gram kabeljauw of koolvis, in moten
  • Frylight bakspray / 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 75 milliliter Kikkoman sojasaus less salt
  • 1/4 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel laos
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 240 gram zilvervliesrijst

Bereiden

  1. Verhit de oven voor op 220˚Celsius. Verhit wat Frylight bakspray/olijfolie in de pan en fruit hierin de knoflook en ui totdat deze zacht worden. Wrijf de ui fijn met een houten lepel en voeg de sojasaus, witte wijnazijn, laos en sambal toe.

  2. Knip voor elke moot vis een stuk aluminiumfolie uit, groot genoeg om een pakketje van te kunnen maken.
    Vet de aluminiumfolie in met wat Frylight bakspray/olijfolie. Wrijf de moten in met het soja-kruidenmengsel en leg deze vervolgens op de stukken aluminiumfolie. Vouw de folie dicht zodat er een pakketje ontstaat en leg de pakketjes op een bakplaat. Laat de vis in 25 minuten gaar worden.

  3. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de gebruiksverpakking. Haal de vis uit de oven en knip de aluminiumfolie open. Serveer de vispakketjes op een apart bordje naast de zilvervliesrijst en groenten naar eigen smaak.

  4. Tip: Lekker met broccoli

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag