Zeebaars met italiaanse tomatensaus

2 personen 45 min Vis gerecht

Heerlijke zeebaars uit de oven met een italiaanse tomatensaus. Zo bereid en o zo lekker.

Ingrediënten

  • 400 gram bladspinazie
  • 200 gram zeebaarsfilet
  • 1 tomatenblokjes (blik)
  • 150 gram magere kwark
  • 1 eidooier
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1 knoflook teentje
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • Frylight bakspray

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180C. Verhit wat Frylight bakspray in een koekenpan en fruit hierin de ui. Pers er een teentje knoflook boven uit en bak kort mee.

  2. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Verwarm het geheel en laat ongeveer een kwartier zachtjes koken.

  3. Meng de kwark met de eidooier. Roer de bosuitjes en oregano erdoorheen en breng op smaak met wat peper en zout.

  4. Bekleed de bodem van een ovenschaal met de helft van de (voorgebakken) spinazie en leg de zeebaarsfilet erop. Verdeel het kwark mengsel over de zeebaarsfilet en dek af met de rest van de spinazie.

  5. Voeg aan de tomatensaus wat verse basilicum toe en schep goed door. Verdeel de tomatensaus over de spinazie laag en zet hem ongeveer 15 minuten in de oven.

Start nu online met de afslankmethode van NewFysic, ideaal om vanuit huis aan een gezond gewicht te werken!

Ga direct aan de slag