10.000 stappen per dag halen, hoe doe je dat?

26 januari 2024

10.000 stappen per dag halen, hoe doe je dat?

Tussen alle werkverplichtingen en deadlines door is het soms moeilijk om te blijven bewegen. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om voldoende beweging in je dagelijkse routine te krijgen. Wist je dat 10.000 stappen gelijk staan aan een wandeling van 7 a 8 kilometer. Om de 10.000 stappen te halen ben je ongeveer 1,5 uur aan het wandelen.

Wat als ik je vertel dat het behalen van 10.000 stappen helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn?

Er zijn meerdere tips die je helpen om aan je doelen te komen!

 1. Wandelen tijdens pauzes.
  Midden op de werkdag zorgt een korte wandeling voor een verfrissende onderbreking. Terwijl je je werkplek verlaat, adem je de frisse lucht in en geef je je lichaam de broodnodige beweging. 

 

 1. Neem de trap.
  Hoewel de verleiding van een lift soms onweerstaanbaar is, probeer ook eens voor de trap te kiezen. Kiezen voor de trap is niet alleen goed voor het aantal stappen maar ook goed voor je gezondheid. Traplopen heeft een positief effect op gewicht, fitheid en de bloeddruk van mensen. 

 

 1. Organiseer een wandelmeeting.
  Maak van vergaderingen een actieve aangelegenheid door wandelmeetings te organiseren. Terwijl ideeën vloeien, stijgt ook het aantal stappen op de teller. Een win-win voor zowel productiviteit als gezondheid. 

 

 1. Gebruik een stappenteller.
  Haal het beste uit technologie en gebruik een stappenteller op je smartphone of smartwatch. Het is niet alleen een handig hulpmiddel om je stappen bij te houden, maar het werkt ook als motivatie om je dagelijkse doel te bereiken. 

 

 1. Spreek af met familie en vrienden
  Waarom alleen lopen als je ook tijd kunt doorbrengen met dierbaren? Plan wandelafspraken met vrienden en familie, waardoor je niet alleen in beweging bent, maar ook kunt genieten van quality time samen.

 

 1. Avondwandelingen
  Na een lange werkdag is een avondwandeling een perfecte manier om je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Laat de stress van de dag achter je terwijl je rustig door de buurt wandelt. 

 

 1. Natuurlijke wandelingen.
  Voor de natuurliefhebbers bieden bossen en stranden een fijne omgeving om je stappendoel te bereiken. Laat je omringen door de prachtige natuur terwijl je jezelf uitdaagt om meer te wandelen.

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

 • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
 • Coaching
 • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen