Slanke koffie: wat kun je bestellen?

4 februari 2019

Slanke koffie: wat kun je bestellen?

Merel houdt er zo van, koffie drinken met vriendinnen. Maar hoeveel kopjes mag je drinken als je NewFysic volgt? Welke melk kies je en mag je nog aan de frappuccino?  

Niet alleen lekker, maar ook heel gezellig, vind ik ‘t. Met een kop koffie neem je net wat makkelijker de week of het weekend door terwijl je tegelijkertijd een flinke stoot cafeïne krijgt. Maar aangezien ik weet dat al die cappuccino’s niet bepaald caloriearm zijn zocht ik uit: wat kun je koffie-technisch bestellen als je NewFysic volgt?

 

Zwart of wit?

Ik leefde voor latte’s en cappuccino’s maar ben er inmiddels achter dat zwarte koffie ook ontzettend lekker kan zijn. De smaak van koffie komt vele malen beter tot uiting en ‘t mooie is: er zitten geen calorieën in, je mag er dus zoveel van drinken als je wilt. Zwarte koffie kan een licht stimulerend effect hebben op je stofwisseling. Dit geldt alleen voor zwarte koffie, want melk en suiker doen dit effect weer teniet.

 

Toch maar wit

Is koffie voor jou geen koffie zonder melk? I feel you. Gebruik in dat geval magere melk in plaats van volle melk. Daar zitten echt veel minder calorieën in, en het is bijna net zo lekker. In de meeste bars en restaurant kun je hier trouwens ook gewoon om vragen. Net als om soya-, amandel- en havermelk, zolang ze ongezoet zijn. Voor alle soorten melk geldt: overschrijdt de maximale hoeveelheid van 500 ml. per dag niet. Dus… mocht je nog met deze vraag in je maag zitten: kun je nog naar de Starbucks? Jazeker. Zolang je vraagt om de magere en ongezoete varianten.

 

LEES OOK: Tips om s avonds niet te gaan snoepen

 

Zoetstof

In je koffie of thee kun je beter geen suiker gebruiken. In suiker zit ontzettend vaan calorieën en bovendien vertraagt het de stofwisseling. Wat je wel kunt doen, als je van zoet houdt, is het toevoegen van een zoetje. Zoetstoffen zorgen voor dezelfde zoete smaak als suiker, alleen dan zonder de calorieën. Mooi toch? En omdat niet elke koffiebar ze standaard in hun assortiment heeft,  heb ik ze altijd in mijn tas zitten. Overzicht van de verschillende soorten zoetstoffen

 

Dit artikel werd geschreven door Merel (23), die onlangs begon aan haar eerste baan en zich rustig maar zeker losmaakt van haar (met bier gevulde) studentenleven. Samen met haar huisgenoten probeert ze door middel van de NewFysic methode wat rust en regelmaat in haar rijke sociale leven te krijgen.

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen