Starten met NewFysic: tips en tricks

6 augustus 2019

Starten met NewFysic: tips en tricks

Denk jij erover om met NewFysic te beginnen of heb je zojuist je eerste afspraak gehad? Dan zijn deze tips voor jou. En heb je nog een vraag? Je persoonlijke NewFysic coach staat altijd voor je klaar.

Met deze tips wordt jouw NewFysic periode vast en zeker een succes.

 

First things first

Start in ieder gebal elke ochtend met een glas lauwwarm water met het sap van een halve citroen en begin met de appeldag (in plaats van het ontbijt en de lunch neem je 5-7 appels, en om 16.00 uur stopt je met de appels en kun je wat heldere soep of bouillon eten. Je dineert op deze dag zoals aangegeven in je persoonlijk afslankplan. Heb je diabetes of last van migraine? Sla appeldag dan over. De eerste vier dagen neem je 3x daags de Purify (15ml).

 

Tip 1: Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak de avond van tevoren al bakjes klaar. Vul deze met fruit en snoepgroente/salade en zet deze in de ijskast om mee te nemen. Zet ook alvast een grote fles water klaar. Deze kun je eventueel nog vullen met wat blaadjes munt, citroen en/of gember.

 

Tip 2: Tips bij lekkere trek

Eet voldoende voedingsvezels, zeker als je vaak last hebt van lekkere trek tussendoor. Deze vezels zitten o.a. in volkorenproducten, groente en fruit. Ook voldoende water drinken en bewuster eten kan helpen (rustig eten en goed kauwen) om je verzadigingsgevoel te verhogen.

Als hulpmiddel voor moeilijke momenten zou je eventueel de Appetite Control kunnen inzetten. Dit supplement bevat een mix van fermenteerbare en non-fermenteerbare voedingsvezels, deze werken honger stillend, stimuleren de darmtransit, bevorderen een goede spijsvertering en leiden tot het zogenaamde ‘platte buikeffect`.

 

Tip 3: Extra bewegen

Probeer tijdens deze challenge (en natuurlijk ook daarna) extra te bewegen. Maak een wandeling, ga lekker naar het bos of pak in plaats van de auto de fiets om bij je vrienden of familie te komen.

 

Tip 4: Drink voldoende water

Drink voldoende water (het liefst ca. 2 liter). Het drinken van water zorgt er voor dat je stofwisseling versnelt. Het lichaam heeft vocht nodig voor het aan- en afvoeren van afvalstoffen en bij onvoldoende vocht vertraagt de stofwisseling. Drinken en dan vooral water, is dus ontzettend belangrijk. Maak je water extra lekker door er wat verse munt, gember, citroen of komkommer in te doen.

 

Tip 5: Gezonde lunch

Zorg voor een gezonde lunch en maak deze nog lekkerder met wat extra groenten. Beleg je volkoren cracker/boterham met magere vleeswaren, gerookte zalm of maak een heerlijke zelfgemaakte tonijnsalade. Voeg daar wat extra plakjes tomaat, komkommer, radijsjes of reepjes paprika en wat verse kruiden aan toe en je hebt een heerlijke lunch. Ook kan je een keer kiezen voor een lekkere groentesoep of een maaltijdsalade.

 

Tip 6: Drink onze Detox en Balance thee

Geniet dagelijks van de Detox & Balance thee (van NewFysic), deze stimuleert de stofwisseling. Een belangrijke stof die hierin een rol speelt zijn de natuurlijke cathecinen. Cathecinen zorgen ervoor dat vet door de lever sneller wordt omgezet in energie.

 

Tip 7: Eet voldoende verse groente

Eet minimaal 250 gram groente per dag. Groente heeft een hoge thermische waarde. Het kost je lichaam meer moeite om deze voeding te verteren, waardoor het extra energie en dus vet zal verbranden. Eet dus zo veel mogelijk extra groente om je stofwisseling lekker op te peppen!

Groente bevat daarnaast weinig kcal en veel goede voedingstoffen en vezels waardoor u weinig last van trek of honger zal ervaren.

 

Tip 8: Variatie

Probeer zoveel mogelijk te variëren met producten van de boodschappenlijst. Dit zorgt ervoor dat het lichaam steeds een nieuwe impuls krijgt en aan het werk moet. Varieer de lunch eens met een maaltijdsalade (met 100 gram vis/kip/ei) of een omelet (2 eieren) met 150g groenten (i.p.v. de volkoren crackers of brood).

 

Foto: Toa Heftiba via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen