Alcoholvrije glühwein maak je zo

18 november 2019

Alcoholvrije glühwein maak je zo

Wil je een feestelijk warm drankje serveren, maar dan zonder de alcohol? Deze glühwein scheelt je een hoop calorieën en je kunt toch nog naar huis rijden, ook als je alles opdrinkt. Fleur geeft je een makkelijk en snel recept.

Ter vergelijking: één glas ( 250 ml) van deze alcoholvrije glühwein bevat 118 kcal. Gewone glühwein bevat per glas (250 ml) maar liefst 250-275 kcal… Tel uit je winst 🙂

Alcoholvrije glühwein (4 pers.)

Ingrediënten:

  • 1 liter troebel appelsap
  • 2 centimeter gember
  • 2 kruidnagels (of meer als je erg van kruidnagelsmaak houdt)
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • ½ citroen
  • evt. 1 steranijs

Bereiding:
Schil de gember en snijd in plakjes (als je ze er later weer uit wilt halen, snijd dan niet te dunne plakjes). Verhit de appelsap op laag vuur in een pan en voeg de gember, de kruidnagels, steranijs en koek-speculaaskruiden toe. Roer dit een paar minuten goed door zodat alle specerijen goed mengen en verwijder de kruidnagels, steranijs en evt. de gember.

Serveer de glühwein direct in vier mooie glazen. Garneer met een schijfje citroen op de rand van het glas.

Vind jij het tijdens de feestdagen (extra) moeilijk om volgens je persoonlijke voedingspatroon te eten? Slik dan voorafgaand aan de (kerst)maaltijd een No Regret. Dan kun je gewon genieten van de maaltijd zonder aan te komen. 

 

Volg jij NewFysic al op Facebook en Instagram?

Dit artikel is geschreven door Fleur (45). Fleur houdt van het leven, van haar grote gezin, van haar werk én van gezelligheid. En da’s best een klus, het in de lucht houden van al die ballen én gezond te blijven leven. Daarom is ze groot fan van NewFysic. Ze neemt ons mee in haar dagelijks leven en in het vinden van een gezonde balans tussen lekker eten, lekker leven en geluk.

Foto: Hannah Pemberton via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen