Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Ben jij een hardloper? Dit kun je ‘t beste eten voor het lopen

4 april 2019

Ben jij een hardloper? Dit kun je ‘t beste eten voor het lopen

Hardlopen kan een heerlijke manier van lichaamsbeweging zijn: het werkt zowel voor je lichaam als geest, je bent in de frisse buitenlucht en je kunt het doen wanneer je maar wilt. Om met genoeg energie maar zonder te volle buik de deur uit te gaan, deze tips.

 

Het kan knap lastig zijn te bepalen welk voedingsschema werkt tijdens het hardlopen.

 

Wat te eten

Loop jij in de ochtend? Dan is het toch belangrijk iets te eten voor je de deur uitgaat. Wat eet je dan? Nou, koolhydraten. De goede variant. Een volkoren cracker of wat havermout bijvoorbeeld. Deze brandstof heeft je lichaam echt nodig straks als jij je rondje maakt. Don’t over do it: eet niet te veel, dat zorgt er alleen maar voor dat je minder lekker loopt. En het liefst zo’n twee uur van te voren. Moet je dan wel heel vroeg opstaan? Houd het dan bij wat fruit.

 

Wat te drinken

Op een dag dat je sport, moet je mer water drinken dan op een ‘normale’ dag. En dat terwijl veel mensen daar al moeite mee hebben. Drink voor je het huis verlaat een halve liter water, zo voorkom je uitdroging en kramp onderweg. Blijf de rest van de dag ook goed drinken. Kies voor extra water, thee of een light drankje.

 

Maak het niet (te) gek

Ga op hardloopdagen niet heel anders eten dan je gewend bent. Doe je dat wel, kun je tijdens het lopen last van je maag krijgen of wellicht krijg je een steek in je zij. Allemaal dingen die je beter kwijt dan rijk bent als je lekker wilt sporten. Maar wees niet bang om te experimenteren; na een tijdje weet je precies wat jij ‘s ochtends moet eten om een topprestatie te leveren.

 

Dit artikel werd geschreven door Merel (23), die onlangs begon aan haar eerste baan en zich rustig maar zeker losmaakt van haar (met bier gevulde) studentenleven. Samen met haar huisgenoten probeert ze door middel van de NewFysic methode wat rust en regelmaat in haar rijke sociale leven te krijgen.

Foto: Filip Mroz via Unsplash

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen