Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Feit of fabel: van een glas water met citroen in de ochtend val je af

24 april 2019

Feit of fabel: van een glas water met citroen in de ochtend val je af

Er zijn een heleboel mensen die ‘s ochtends voor het ontbijt een glas (warm) water met het sap van een uitgeperste citroen drinken. Het zou je maag doen krimpen waardoor je minder eet gedurende de dag. Feit of fabel?

 

Of je er nu van afvalt of niet, het is wel degelijk goed voor je.

Het aanzwengelen van je stofwisseling

Tenzij het glas water met citroensap een vervanger is voor een calorierijk drankje als een cappuccino of een glas sap, val je in principe niet af van dit ochtendritueel. Waar het wel goed voor is: je stofwisseling. Als je ‘s ochtends een glas water drinkt (met of zonder citroen) zet je je metabolisme alvast aan het werk.

 

Opgeblazen buik

Heb je een opgeblazen gevoel, kan het eten of drinken van een citrusvrucht wel helpen. Bovendien kan wat extra vitamine C nooit kwaad natuurlijk. Zorg er wel voor dat je je dagelijkse glas citroenwater met een rietje drinkt: anders tast je het glazuur van je tanden aan.

 

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

Foto: Yasuo Takeuchi via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen