Waarom je deze groentes juist in de winter wilt eten.

4 januari 2024

Waarom je deze groentes juist in de winter wilt eten.

Wanneer je seizoensgroenten eet, betekent dit dat de groentes in dat seizoen lokaal worden verbouwd. Dit is onder andere beter voor het milieu, want de groentes hoeven niet vanaf de andere kant van de wereld ingevlogen te worden. Hierdoor zijn deze groentes vaak een stuk voordeliger geprijsd, bovendien zijn de groentes in ‘hun eigen seizoen’ meestal het lekkerst en hebben ze de meeste smaak.

Boerenkool, knolselderij, spruitjes en paddenstoelen zijn heerlijke wintergroenten. Daarnaast zijn ze ook ontzettend gezond, wij vertellen je graag waarom.

Knolselderij
Knolselderij zit bomvol vitamine C, dit ondersteunt jouw immuunsysteem en helpt om jouw energie op peil te houden. Daarnaast bevat het vitamine K, wat goed is voor je botten en hersenen. Ook zit er Kalium in deze groente dit helpt ter ondersteuning van een gezonde bloeddruk. Knolselderij bevat relatief veel eiwitten, die goed zijn voor spieropbouw en zorgen voor een verzadigd gevoel. Ook zit het bomvol vezels en bevat het antioxidanten, die het lichaam beschermen tegen schadelijke invloeden die op de lange termijn voor ernstige ziektes kunnen zorgen.

Boerenkool
Boerenkool heeft een hoog ijzergehalte, zelfs meer dan rundvlees! Daarnaast bevat het belangrijke antioxidanten en zit het bomvol vitamine K, C, B, A, calcium, kalium, magnesium en foliumzuur. Het bevat veel voedingsvezels en weinig calorieën. Boerenkool ondersteunt gezonde hart- en bloedvaten en kan het cholesterol verlagen.

Paddenstoelen
Paddenstoelen bevatten vitamine B1 en B2, foliumzuur, kalium en vezels. Daarnaast zijn ze een goede bron van eiwitten.

Spruiten
Spruiten zitten bomvol vitamine C: bijna 3 keer meer dan sinaasappels! Daarnaast zijn ze rijk aan B-vitaminen, foliumzuur, magnesium, kalium, vitamine A en vezels. Spruitjes zijn dus heel belangrijk voor je weerstand en ondersteunen je immuunsysteem.

Kies jij ook vaak voor seizoensgroente?

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen