Geen zin in griep? Zorg dat je deze voedingsmiddelen in huis haalt

4 februari 2019

Geen zin in griep? Zorg dat je deze voedingsmiddelen in huis haalt

Ben jij – net als wij – vastbesloten om de griep deze winter te ontduiken? Dan gaan deze tips je zeker helpen. Hup, naar de supermarkt en inslaan die handel. Kom jij er mooi vanaf.

 

Want niets is zo erg als verplicht onder de wol moeten.

 

Ziek zijn

Soms denken wij wel eens… Wat zou ‘t lekker zjjn om weer ‘s (een beetje) ziek te zijn zodat je ongegeneerd de hele dag op de bank kunt hangen, onder een dekentje kunt liggen en je favoriete Netflix serie kan bingen. Maar eerlijk, als de griep dan echt toeslaat, is er niets dat je liever wilt dan beter zijn. De griep hebben valt namelijk echt niet mee. Ons advies is dus: zorg dat je je wapent tegen de griep deze winter. En dat doe je onder andere door gezond te eten, en specifiek een aantal voedingsmiddelen toe te voegen aan je dieet. Je vindt ze hieronder.

 

1 Citrusvruchten

Knijp een citroen uit in een glas lauwwarm water, pel een mandarijntje of gooi een grapefruit door je ontbijt. Citrusvruchten zitten bomvol vitamine C, en laten die je nou net helpen bij het functioneren van lever en dus: je immuunsysteem. Sla deze vruchten dus in grote getalen in. En vergeet ze dan niet op te eten of te drinken

 

2 Paddenstoelen

Paddenstoelen bevatten veel vitamine D, dat antiviraal werkt. Ook produceren paddenstoelen cytokines die infecties helpen te bestrijden. Maak een lekker paddenstoelensoepje van champignons of verwerk een paar shiitake door een oosters roerbak gerecht. Gezond én lekker.

 

3 Gember

Bij NewFysic hebben we het wel vaker over gember. Gember heeft allerlei positieve gezondheidseigenschappen en tegen de griep of verkoudheid werkt deze wortel dus ook heel goed. Gember bevat namelijk stoffen die verkoudheidsvirussen bestrijden. Heb je last van kriebelhoest? Drink dan voor het slapengaan een kop gemberthee en je zult merken dat je minder hoest.

 

4 Knoflook

Rauwe knoflook kan je helpen als je merkt dat je iets onder de leden begint te krijgen. Van rauwe knoflook kun je helaas geen lekker theetje trekken, maar je kunt ‘m wel verwerken in je (avond)eten. Laat de knoflook dan na het fijnsnijden een minuut of tien staan voor je hem in de pan gooit. Dan behoudt hij zijn antibacteriële eigenschappen.

 

5 Kippensoep

Kippensoep bevat het stofje carnosine dat je immuunsysteem een enorme boost geeft waardoor griep en verkoudheid wel kunnen inpakken. Hiernaast bevat soep een hoop vocht, wat altijd goed is.

 

Volg jij NewFysic al op Facebook en Instagram?

Dit artikel is geschreven door Bart (37). Bart is gezondheidsdeskundige in een dorpje in het Oosten van het land. Hij sterk van mening dat een gezonde leefstijl een positieve bijdrage levert aan een gezond gewicht en een energiek leven. Hij is ook niet vies van (een nuchtere kijk op) spiritualiteit. Regelmatig voorziet hij ons van nieuwe inzichten die ook hij meeneemt in zijn dagelijks leven met zijn jonge gezin.

Foto: rawpixel via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen