Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

”Als je goed voor jezelf zorgt, dan kun je meer bereiken dan je denkt.”

24 oktober 2019

”Als je goed voor jezelf zorgt, dan kun je meer bereiken dan je denkt.”

Mijn nieuwe profielfoto is een afbakening van een elf maanden lang traject om mijn lifestyle te veranderen. Na jarenlange werkstress, verkeerd eten en te weinig bewegen waren de kilo’s er ongemerkt bijgekomen, en had ik last van een hoge bloeddruk. Iets waarvan ik eigenlijk wel wist dat het niet goed was, maar dat ik had geaccepteerd.

Tijdens mijn werk, vaak in de zorg en zorgverzekeringen, kreeg ik vorig jaar de statistieken van het CBS onder ogen. Bij het doorkijken van de cijfers kwam ook de periode dat ik nog in goede gezondheid zou leven even langs. Gezien mijn gewicht was dat een stuk korter dan dat ik wilde, zeker nu ik een leuk leven heb met mijn gezin. Enfin, het was tijd om het roer om te gooien!

Mijn eerste doel was dat ik mij fitter wilde voelen, meer bewegingsvrijheid wilde hebben en daarmee meer kwaliteit van leven. Daarnaast hoopte ik de kans om ziek te worden te verkleinen. Het afvallen op zich was voor mij geen doel, maar het was wel hard nodig.

Voordat ik vorig jaar zomer (2018) op vakantie ging, besloot ik om bij thuiskomst meer te gaan bewegen. Toen was dat voor mij het belangrijkste, meer calorieën verbranden, mijn conditie opbouwen en flexibiliteit in mijn spieren krijgen. Met hulp van personal trainers, die mij mijn fysieke grenzen lieten verkennen zonder er te veel overheen te gaan, werd ik langzaamaan sterker. In de tussentijd was ik ook meer op mijn eten gaan letten en at ik minder vaak vette en zoete dingen en dronk ik minder frisdrank.

Na ruim 5 maanden was ik een stuk fitter en had ik meer energie. Helaas was mijn bloeddruk nog steeds niet goed, dus ik moest nog meer kilo’s afvallen. Een rigoureuze aanpak van mijn voeding was dus nodig. En zo kwam NewFysic op mijn pad, dit voedingsprogramma gaf mij voldoende houvast om dit voor elkaar te krijgen met producten die je gewoon normaal in de supermarkt kan krijgen. Je persoonlijke voedingsplan en gewoon een boodschappenlijst wat allemaal geschikt is. Hiernaast ook meer dan voldoende inspiratie met alle recepten om nieuwe dingen uit te proberen.

Met hulp van NewFysic ben ik anders gaan eten, meer groente en minder koolhydraten. Het fijne aan dit voedingsprogramma was dat ik gewoon met mijn gezin kon blijven mee-eten en zo ook een goed voorbeeld kon geven aan mijn zoon. Andere recepten kwamen op tafel en we merkten dat we als gezin steeds betere keuzes gingen maken. Gezond eten heeft een centralere rol gekregen.

Meer energie, meer kracht en de steun van mijn gezin motiveerden mij om het afvallen vol te houden. Afvallen was een zware weg voor mijn lichaam, maar door de ondersteunende producten van NewFysic was het beter vol te houden. Ik had minder snel trek en viel minder snel in mijn oude eetpatroon. Het wekelijkse contact met je voedingscoach is top, naast de confrontatie met het resultaat van die week ook behulpzaam hoe je je voedingsplan beter kan inzetten met praktische tips.

Nu, een jaar later, ben ik weer terug van een welverdiende zomervakantie. Al is het nu wel compleet anders, ik ben ruim 30 kilo lichter, ik heb een normale bloeddruk en ik slaap veel beter. Als gezin zijn we gezonder gaan eten en zijn we ons bewuster geworden van ons lichaam. En het belangrijkste, ik vóel me veel frisser en fitter!

Dagelijks werk ik met veel energie en plezier aan een goede zorg voor Nederland. Maar ik heb het afgelopen jaar zelf ondervonden dat de hoeveelheid zorg die je nodig hebt, ook voor een deel in eigen hand hebt. Liever geen zorg dan goede zorg!

Mijn gezondere lifestyle voelt inmiddels steeds meer als normaal en ik ben er van overtuigt dat iedereen dit kan. Als je goed voor jezelf zorgt, dan kun je meer bereiken dan je denkt. En wie weet kunnen we samen de zorgkosten een beetje afremmen! 🙂

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen