Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Quarantaine: tips om deze periode (positief en gezond) door te komen

23 maart 2020

Quarantaine: tips om deze periode (positief en gezond) door te komen

Gezond leven was nog nooit zo belangrijk.

En dan ben je opeens thuis aan het werk en ligt je dagelijkse ritme helemaal overhoop. Je (t)huis wordt in een keer omgetoverd tot kantoor, crèche, school, sportschool en/of restaurant. En hoogstwaarschijnlijk ben jij de manager én mental coach van dit alles. Daar komt dan ook nog de nodige spanning en stress bij, kortom, alle ingrediënten om na de 3 weken compleet ingestort en waarschijnlijk ook nog met de nodige extra kilo’s op de bank te zitten.

We gaan dat niet laten gebeuren en gaan met onze coaches de komende tijd alles doen om jou door deze quarantaine heen te helpen. We weten dat een gezond gewicht en een gezonde leefstijl bijdraagt aan een sterk immuunsysteem dus dat is onze focus. Jouw helpen met een gezonde leefstijl, ook in deze tijden.

“Lekker eten is onderdeel van een gezond leven. En een gezond leven is nu belangrijker dan ooit. NewFysic helpt je daarbij!”

Hieronder volgen een aantal tips:

  1. De methode van NewFysic biedt structuur, regelmaat en begeleiding om je juist nu te helpen gezonder te gaan leven. Houd je daarom zoveel mogelijk aan het voedingsplan, dit geeft structuur en houvast. Het is echt niet erg als het een dag (of 2) niet lukt, maar probeer het wel daarna weer op te pakken. Wat kan helpen is af en toe de AppetiteControl in te nemen, deze remt de eetlust waardoor je niet gaat snaaien tussendoor. Voel je toch de behoefte om te gaan snoepen, maak (alleen) een wandeling buiten, poets je tanden (ja, echt, dat remt ook de eetlust) of neem lekker wat rauwkost.
  2. Probeer zo veel mogelijk met pure ingrediënten te koken en zo min mogelijk bewerkt. Het is eigenlijk heel simpel, jij bepaalt welke voedingsstoffen je in ‘jouw machine’ stopt om deze optimaal te kunnen laten draaien. Dus laten we deze periode ook gebruiken voor een stuk bewustwording. Laat de geraffineerde suikers en alcohol achterwege en gebruik deze periode om de sterkste versie van jezelf te worden! Kies zoveel mogelijk voor verse, rauwe, biologische producten uit het boodschappenboekje.
  3. Eet gevarieerd en maak van iedere maaltijd een feestje. Het Complete NewFysic Kookboek kan je daar uitstekend bij helpen. Dit boek staat bomvol met heerlijk en gezonde recepten voor het hele gezin.
  4. Blijf bewegen en ontspannen. Juist nu is ontspanning zo belangrijk. Stress zorgt ervoor dat je lichaam minder goed in staat is om vet te verbranden en energie te krijgen. Daarnaast heeft stress een negatieve invloed op ons immuunsysteem. Hoe voorkom je nu stress in deze tijd? Ok, heel eerlijk, helemaal stress vrij door zo’n periode heen komen is niet mogelijk. Echter, kan je er wel mee leren omgaan. Maak een wandeling (30 min), trek je terug voor een sessie Yoga Nidra (20 min), plan een telefonisch consult in met je coach (10 min), neem de nodige supplementen die stress verlangend zijn bvijvoorbeeld de Mood & Energy en probeer 2 to 5 minuten aan mindfullness te doen (op een rustige plek zitten om even helemaal nergens aan te denken en tot jezelf te komen).
  5. Meten = weten. We kunnen ons voorstellen dat de Slimme Thuis Weegschaal van NewFysic, die in vele gevallen toch al niet je beste vriend was, nu een nog grotere vijand is geworden. Maar, deze weegschaal is eigenlijk je vriend. Geef hem een naam en omarm hem;-). Want Harry (zo noemen we hem voor het gemak maar even nu), vertelt jou hoe het met je gaat en juist dat is nodig voor je coach om je weer in de goede richting te motiveren. Je hoeft het niet alleen te doen. Harry en jouw persoonlijke coach zijn er om je te helpen;-)

We hopen dat jullie wat aan bovenstaande hebben en schroom niet om juíst in deze tijd je coach te contacten.

Meer tips en adviezen de komende tijd ontvangen? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Hier zullen onze coaches zoveel mogelijk informatie met jullie gaan delen de komende tijd.

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen