Zo deal je met moeilijke momenten

13 september 2018

Zo deal je met moeilijke momenten

Op verjaardagen, vrijdagmiddagborrels en in het weekend is het extra lastig je aan je persoonlijk voedingsplan te houden en al die lekkere dingen af te slaan. Fleur kent moeilijke momenten als geen ander, en door de jaren heen heeft ze ermee om leren gaan. Vandaag deelt ze haar gouden tip met ons.

 

Al wil je nog zo graag afvallen, op sommige dagen is het gewoon lastig. Het belangrijkste is hoe je hiermee om gaat.

 

Lief dagboek

Je kent jezelf het beste. Bedenk wat moeilijke momenten zijn voor jou. Je kunt jezelf helpen door een eetdagboekje bij te houden. Wanneer had je een moeilijk moment? Wat gebeurde er precies en wat voelde jij erbij? Moe, verdrietig of juist blij? Hierdoor krijg je meer inzicht in waar het mis gaat. En hoe je deze momenten in de toekomst kunt voorkomen.

 

Bereid je voor

En dat is niet door elke verjaardag waar taart wordt geserveerd af te slaan. Het zit ‘m in een manier vinden hiermee te dealen. Misschien vind je het zonde om eten weg te gooien en eet je toch alles op? Kun je moeilijk nee zeggen als er gebak aangeboden wordt? Je kunt je hierop voorbereiden als je dit moeilijk vindt. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat je net al hebt gegeten of dat je wilt letten op je suikergebruik. Of je zegt gewoon: ‘Nee, dankjewel.’ Je bent aan niemand verantwoording schuldig: het is jouw lichaam.

 

Snack vooraf

Als je deze methode toepast zul je zien dat het gaandeweg steeds makkelijker wordt. Je leert jezelf steeds beter kennen en ontdekt nieuwe manieren om moeilijke momenten te tackelen. Soms helpt het ook om voorafgaand aan een verjaardag nog even een gezond tussendoortje te eten. Zo heb je minder moeite met het afslaan van een stukje taart.

 

Dit artikel is geschreven door Fleur (45). Fleur houdt van het leven, van haar grote gezin, van haar werk én van gezelligheid. En da’s best een klus, het in de lucht houden van al die ballen én gezond te blijven leven. Daarom is ze groot fan van NewFysic. Ze neemt ons mee in haar dagelijks leven en in het vinden van een gezonde balans tussen lekker eten, lekker leven en geluk.

Foto: Toa Heftiba via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen