Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Zo kom je (natuurlijk) van je hooikoorts af

8 april 2019

Zo kom je (natuurlijk) van je hooikoorts af

Nog even en we genieten weer van dat heerlijke warme lentezonnetje. Voor de meesten een feest, al zijn er ook mensen waarbij de lente onlosmakelijk verbonden is aan genies, gesnotter en gekuch: hooikoorts. Daar is wat aan te doen, op natuurlijke wijze.

De boosdoener: pollen.

Voorkom aanraking met pollen

Is het een warme, winderige dag? Probeer uitstapjes buitenshuis dan te vermijden. Pak de bus in plaats van de fiets en houd deuren en ramen dicht om te voorkomen dat pollen naar binnenwaaien. Hang jij je was normaal gesproken buiten op? Dan doe je dat nu binnen om pollen aan je kleding te vermijden.

 

Wonderdrankje

Het schijnt te helpen: ‘s ochtends een shotje appelazijn nemen. Dat zorgt ervoor dat je neus en keel gedurende de dag minder slijm aanmaken. Het voorkomt ook de kriebel die je wellicht voelt en waardoor je moet hoesten.

 

Let op eten end drinken

Minder vet en meer koolhydraten. Dat schijnt het recept te zijn tegen hooikoorts. Eet vooral bladgroenten als spinazie en sla, paprika’s, tomaten en smaakmakers als knoflook en ui. Als je last hebt van hooikoorts kun je beter geen alcohol, cafeïne, zuivel, citrusvruchten, rood vlees of suiker eten. Maar dat laatste stond toch al niet in je persoonlijk voedingsplan 😉

 

Supplementen & bewegen

Vitamine C werkt als een gek tegen hooikoorts. Zorg dat je daar genoeg van binnenkrijgt, of slik een van de multivitaminen van NewFysic. Ook bewegen is in deze periode goed voor je. Sporten werkt ontstekingsremmend en je en je bloed gaat ervan stromen, ook in je snotterige neus. Wacht wel even met een rondje hardlopen tot eind van de dag: dan zijn er minder pollen in de lucht.

 

Dit artikel is geschreven door Bart (37). Bart is gezondheidsdeskundige in een dorpje in het Oosten van het land. Hij sterk van mening dat een gezonde leefstijl een positieve bijdrage levert aan een gezond gewicht en een energiek leven. Hij is ook niet vies van (een nuchtere kijk op) spiritualiteit. Regelmatig voorziet hij ons van nieuwe inzichten die ook hij meeneemt in zijn dagelijks leven met zijn jonge gezin.

Foto: Alexandra Gorn via Unsplash

 

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen