Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Aspergespread met een gepocheerd eitje

15 minuten

Lunch, Ontbijt

2 personen
Balance

Let op, je bekijkt een recept van de balance fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Steelpan

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de groene asperges ongeveer 8 minuten, tot ze gaar en zacht zijn.

  2. Breng intussen een steelpan met water aan de kook, doe de witte wijnazijn erbij en roer het water flink door, zodat er een kolk ontstaat. Breek de eieren vlak boven de kolk en kook ze 3½ minuut in zachtjes kokend water (zie tip).

  3. Doe de gekookte asperges in de keukenmachine samen met de muntblaadjes, het sap en de rasp van de citroen en hüttenkäse. Maal tot een spread, zo grof of glad als je zelf lekker vindt, en breng op smaak met zout en peper.

  4. Smeer de sneetjes brood in met de aspergespread, leg de plakjes radijs erop, gevolgd door een gepocheerd eitje. Bedruppel met de olijfolie en garneer met de tuinkers.

  5. TIP - Vind je een ei pocheren een beetje spannend? Je kunt een ei ook in plasticfolie verpakken en zachtjes in het kokende water laten zakken – gegarandeerd succes! Ook lekker met een plakje rosbief per persoon, in plaats van een gepocheerd eitje.

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Vakantiepakket groot

Vakantiepakket groot

Lekker genieten van eten en drinken

€ 54,00

Meer info
Switch

Switch

Eenvoudig afbouwen

€ 29,95

Meer info