Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Witlofsoep met magere hamreepjes

20 minuten

Voorgerecht

Vlees

2 personen
Regular

Let op, je bekijkt een recept van de regular fase.

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Staafmixer

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd het kontje eraf. Snijd de stronkjes in de lengte in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in reepjes. Snipper de ui en knoflook en bak dit aan in wat Frylight bakspray/olijfolie.

  2. Voeg de witlof, komijnzaadjes en wat peper en zout toe als de ui glazig is. Voeg na ca. 2 minuten de bloem toe en roer goed door. Voeg dan de bouillon en melk erbij en breng het geheel aan de kook.

  3. Laat de soep ca. 8 minuten koken en pureer het geheel dan met de staafmixer. Voeg daarna de hamreepjes toe en verwarm deze even kort mee en verdeel de soep over 2 kommen.

  4. Tip:
    Ook lekker met wat gerookte zalmsnippers i.p.v. magere hamreepjes.
    Uiteraard kan je deze soep ook zonder vlees/vis eten (voor een vegetarische variant).

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Switch

Switch

Eenvoudig afbouwen

€ 29,95

Meer info
Purify 500ml

Purify 500ml

Weg met de afvalstoffen!

€ 27,50