Tartaar van gerookte en verse zalm met appel

6-8 personen 15 min

Heerlijk tartaartje van verse en gerookte zalm. Lekker voor tijdens de feestdagen!

Ingrediënten

  • 75 gram verse zalm (zonder vel)
  • 75 gram gerookte zalm
  • 1 Granny Smith appel (of andere friszure soort)
  • 3 eetlepels crème fraîche light of Griekse yoghurt 0%
  • 1 eetlepel mierikswortelcrème (potje)
  • 1/2 rode ui
  • kneepje citroensap
  • Peper en zout
  • Handjevol bietenkiemen (of andere cress soort)

Benodigdheden

  • 6-8 glaasjes

Bereiden

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Sprenkel er wat citroensap over. Snijd de zalmsoorten in kleine blokjes. Snipper de ui heel fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Schep het mengsel in de glaasjes en garneer met de cress.

Ontdek de unieke afvalmethode van NewFysic. Meer dan 100.000 mensen gingen je voor.

Ga direct aan de slag