Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

10 x slimme tips om af te slanken

7 mei 2019

10 x slimme tips om af te slanken

Als je NewFyic volgt, weet je dat afslanken geen marteling hoeft te zijn. Je persoonlijk voedingsplan helpt je zonder hongergevoel door de dagen en richting je streefgewicht. Maar er zijn nog een aantal dingen die je kunt doen om het afvallen te versnellen.

 

Deze tips zijn heel makkelijk in je dagelijkse routine te integreren.

 

1 Snack slim

Zorg dat je tussen de hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch en avondeten) geen honger krijgt. Dit doe je door te snacken. En dan hebben we het niet over ongezonde snacks maar over lekkere, gezonde en voedzame tussendoortjes. Denk aan snoeptomaatjes, stukjes komkommer of paprika. Dit stilt de trek én voorziet van je van (een deel van je) dagelijkse dosis vitaminen.

 

2 Zet de tv uit

Onderzoek wijst uit dat eten voor de tv tot 40% meer calorie-inname kan leiden. Hetzelfde geldt voor eten terwijl je aan het appen bent, autorijdt, of welke afleiding dat ook die ervoor zorgt dat je meer eet dan je nodig hebt. Zorg er dus voor dat je elke maaltijd aan tafel eet, van een bord en met je volledige aandacht.

 

3 Ga wat vaker op de weegschaal staan

Nee, don’t overdo it. Jezelf drie keer per dag wegen is echt niet leuk en bovendien onzinnig. Maak jezelf niet gek, maar weeg jezelf regelmatig. Het houdt je scherp en laat je direct zien als het de ‘verkeerde’ kant op gaat.

 

4 Doe je oefeningen

Zorg dat je drie keer per week tijd vrijmaakt om een paar oefeningen te doen. En dat hoeft maar 5 minuten te zijn: doe wat push-ups, lunges, squats en sit-ups. Hoe meer spieren je hebt, hoe hoger je metabolisme is!

 

5 Pak je mobiel

Heb jij last van een hele erge craving naar extra zoet, vet of ander calorierijk voedsel? Pak dan je mobieltje en bel een vriend(in). Het leidt je gedachten af en blijf je 5 minuten lang aan de telefoon, is je craving ook weggetrokken. En heb je mooi even kunnen bijkletsen.

 

6 Eet een gebalanceerd ontbijt

‘Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag’, heb je die wel eens gehoord? Nou, dat is dus écht zo. Door te ontbijten met gezonde producten houd je je bloedsuikerspiegel in balans, wat gedurende de rest van de dag zorgt voor minder lekkere trek.

 

7 Let op alcohol

Een onschuldig uitziende margarita of cosmopolitan ka echt honderden calorien bevatten die niets doen met je gevoel van vol te zitten. Beperk de alcoholische versnaperingen voor het weekend en houd het dan bij een wijntje (+ twee glazen water).

 

8 Eet fruit

In fruit zit veel water en vult je maag zonder heel veel calorieën te bevatten. Bovendien kan fruit heel goed fungeren als vervanger voor de zoete snacks die je wellicht vóór je persoonlijk voedingsplan at.

 

9 Slaap meer

Ga een half uur eerder naar bed dan je gewend bent en sta een half uur later op (als je je die luxe kunt permitteren). Onderzoek wijst uit dat je gedurende de dag gezondere keuzes maakt als het op eten aankomt. Daarbij is het ook gewoon makkelijker om bewust en verantwoord te eten als je uitgeslapen bent.

 

10 Visualiseer jezelf met je streefgewicht

Als je een slechte dag hebt en het heel moeilijk vindt om volgens je persoonlijk voedingsplan te eten, stel jezelf dan voor dat je je streefgewicht al bereikt hebt. Deze visualisatie helpt je gemotiveerd te blijven en je te herinneren aan het grotere doel.

 

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

Foto: Christopher Campbell via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen