Op vliegvakantie? Zo zorg je voor een gezonde reis

8 juli 2019

Op vliegvakantie? Zo zorg je voor een gezonde reis

Sta jij binnenkort op het vliegveld? Luck you! Doe je aan NewFysic? Dan kan het lastig zijn gedurende de trip gezond te blijven eten, te hydrateren en je overall fit te voelen. Maar als je het goed aanpakt, kom je straks topfit op je bestemming aan.

Hierbij onze beste tips.

 

Drinken, drinken, drinken

Je hebt vast al eens gehoord dat het tijdens een vliegreis belangrijk is om veel te drinken. Hoe zit dat precies? Je huid, lichaam en metabolisme profiteren allemaal van een goede hydratatie. En laat een vliegreis nu extreem veel vocht van je vragen: op vliegvelden hangt vaak een (extreem) droge lucht en in een vliegtuig kan niet even een raampje open waardoor het grootste gedeelte ven de lucht ‘hergebruikt’ wordt. Bovendien bevat de lucht in een vliegtuig minder zuurstof, door de lagere druk waardoor je sneller gaat ademen en je hartslag  omhoog gaat.

 

Pre-jetlag fix

Ga je ver weg en heb je straks te maken met een jet lag? Door het drinken van veel water gedurende de reis zou je er straks op locatie minder last van moeten hebben. Zorg dat je een leeg flesje water bij je hebt om straks op het vliegveld te vullen met water en drink genoeg vóór je gaat boarden. In het vliegtuig krijg je over het algemeen niet extreem veel drinken aangeboden. Maar dat betekent niet, dat je er niet om mag vragen bij de stewardessen. Sommige vliegtuigen hebben aparte waterkraantjes waar je zelf je water kunt tappen.

 

Neem je toilettas mee

Heb je wel eens aan je gezicht gevoeld tijdens een (lange) vliegreis? Gortdroog. Om je gezicht gedurende de reis te blijven hydrateren kun je een klein potje van je favoriete dagcrème meenemen en af en toe smeren, of gebruik maken van vochtige doekjes.

 

Zorg voor gezonde snacks

Het wordt er echt steeds beter op, maar vliegvelden zijn in zijn algemeenheid niet de beste plekken om gezond te eten. Neem dus je eigen gezonde snackjes mee. Maak voor je vertrek wat snoepgroente klaar en stop crackers in je tas. Dan weersta je al die zoete troep makkelijk.

 

Vliegveld yoga

Het is ontzettend belangrijk om tijdens je reis te blijven bewegen. Op het vliegveld zoek je een rustig plekje op en kun je wat yoga stretches doen. Maar ook in het vliegtuig is het handig om te blijven bewegen door geregeld een rondje door het gangpad te lopen en op je stoel wat te rekken.

 

Vergeet je supplementen niet

Ook op vakantie moet je je supplementen blijven slikken als je NewFysic volgt. Vergeet ze dus niet in je koffer te stoppen, maar ook zeker niet in je handbagage; zeker als je een lange vlucht voor de boeg hebt, heb je ze nodig. Of als er echt niets gezonds te krijgen is en je je eigen snacks vergeten bent – dan neem je gewoon een No Regret.

 

Foto: Ina Carolino via Unsplash

Dit artikel werd geschreven door Merel (23), die onlangs begon aan haar eerste baan en zich rustig maar zeker losmaakt van haar (met bier gevulde) studentenleven. Samen met haar huisgenoten probeert ze door middel van de NewFysic methode wat rust en regelmaat in haar rijke sociale leven te krijgen.

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen