6x zo voeg je meer groenten toe aan je voedingsplan

9 juni 2021

6x zo voeg je meer groenten toe aan je voedingsplan

‘Twee ons groente en twee stuks fruit, zo houd je het een heel stuk langer uit!’ Ken jij ‘m nog? De slogan waardoor Nederlanders destijds meer groente en fruit moesten gaan eten. Inmiddels is het advies om maar liefst 250 gram groente te eten per dag. Hoe je dat doet?

 

Niet iedereen vindt het even makkelijk om dagelijks aan dit quotum te komen.

 

Tip 1: Doe genoeg boodschappen

Is het zo simpel? Eigenlijk wel. Genoeg groenten eten begint met genoeg groenten in huis halen. Zorg dat je verschillende soorten groenten op de plank en in de ijskast hebt liggen. Je kunt ook afwisselen met groenten uit blik: die kun je makkelijk langer bewaren.

 

Tip 2: Zorg dat je ze ziet

Ken je het effect van de fruitschaal? Als er een schaal met goed uitziende mandarijnen, appels en abrikozen op tafel staat, ga je vanzelf eten. Hetzelfde geldt overigens voor een pot snoep. Door voedsel in het zicht te leggen, word je er steeds aan herinnerd om het te eten.

 

Tip 3: Verspreid je groente-inname over de dag

As je denkt aan het eten van groenten, denk je wellicht alleen aan de avondmaaltijd. Met het advies van het Voedingscentrum zou dat betekenen dat je die hele 250 gram dan ‘s avonds binnen zou moeten krijgen. Da’s best lastig. Zorg dus dat je niet enkel aan het avondeten, maar ook aan je lunch en snacks groenten toevoegt.

 

Tip 4: Snack je gek

Alle ervaren NewFysic’ers weten het: groenten zijn een ideaal tussendoortje. Snacktomaatjes, stukjes komkommer en paprika eet je rauw, zijn makkelijk mee te nemen en kun eventueel met een dip eten. Lekker fris, hartstikke verantwoord en werkt ook nog eens aan je weerstand. Win-win-win 🙂

 

Tip 5: Verwerk groente in minder voor de hand liggende maaltijden

Groente in de curry, stamppot of als wokgroenten naast een stukje vlees of vis, dat kennen we. Maar er zijn meer gerechten waar je groenten in kunt verwerken. Zoals spinazie door een smoothie, courgetti in plaats van spaghetti of kant en klare bloemkoolrijst.

 

Tip 6: Maak groentensoep

Dit is wellicht de makkelijkste en smakelijkste manier om in een klap een heleboel groenten binnen te krijgen. Fruit een ui, voeg wat knoflook toe en verwerk alle groenten die je lekker vindt. Beetje bouillon erbij en laten pruttelen. Zijn de groenten gaar? Dan kun je ‘m zo laten óf pureren met een staafmixer. Maar net wat jij lekker vindt.

 

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen