Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

7 kledingmaten eraf, ja dat is mij gelukt. Super gave ervaring!

20 april 2020

7 kledingmaten eraf, ja dat is mij gelukt. Super gave ervaring!

Jarenlang voelde ik mij lichamelijk niet lekker, kon niet goed uit de voeten, was snel moe en ik zat niet lekker in mijn vel. Ik was boos op mijzelf als ik anderen wel zag afvallen en het mij niet lukte.

Ik probeerde met verschillende diëten af te vallen. Soms lukte het om er 10 kilo af te krijgen met een honger dieet, maar als ik stopte vlogen de kilo’s er ook weer aan.

Begin vorig jaar zag ik hoe een vriendin met NewFysic veel was afgevallen, heel goed van haar, dat wil ik ook wel! Na nog een maand afgewacht te hebben heb ik op 8 maart 2019 een intake gesprek gehad bij Ilona van NewFysic.

Ik werd gemeten en gewogen en had een flink overgewicht en een ongezond BMI, dat was natuurlijk niet nieuw voor mij. Ilona had er geen oordeel  over, ze stelde mij gerust door uit te leggen hoe NewFysic werkt. Ik besloot er voor te gaan en moest een streefgewicht bepalen, dat vond ik heel lastig, moest eerst maar zien dat afvallen lukte,  had geen vertrouwen in mijzelf dat het zou lukken. We besloten om maar met 5 kilo eraf te beginnen. Ik kreeg een eigen voedingsplan en ging van start. Bijna elke week viel ik wel af, het ging als een speer.

Waarom werkt  dit voor mij:

 1. Elke week wegen helpt. ( stok achter de deur)
 2.   Steeds gesprekken over succeservaringen of als het resultaat niet is wat je verwachte, ging we kijken wat ik anders had gedaan deze week.
 3. Je leert navigeren in sociale gelegenheden, wat zijn de juiste keuzes, bijvoorbeeld welke dressing, sausjes apart etc.
 4. Niet gaan stapelen, als je wel een gebakje neemt, daarna weer teruggaan naar je eigen voedingsplan.
 5.  Het is een gezonde manier van koken, huisgenoten doen zonder meer mee, zonder dat ze het idee hebben ook te moeten gaan lijnen.
 6. Je hebt 5 eetmomenten
 7. Sporten moet niet. Sporten is niet zo mijn ding, natuurlijk wel gezond. Ik ben wel meer gaan wandelen en fietsen.

En ja, ik viel af, De eerst kledingmaat was er al binnen een maand af. Nieuw streefgewicht: weer een kledingmaat.

Dat ben ik blijven doen. In kleine stapjes van 1 kledingmaat, zonder een eind gewicht in mijn achterhoofd. Ik merkte dat ik steeds energieker werd en deze levensstijl prima bij mij past. Op 8 november, 8 maanden nadat ik begonnen was, had ik mijn mijlpaal van 7 kledingmaten behaald. Dat was een hele gave ervaring. Leuke reacties om je heen, opnieuw ontdekken van kledingwinkels.

Met de feestdagen voor de deur vond ik het spannend of dit goed zou blijven gaan. Maar ik bleef op gewicht, de kilo’s zijn er nog steeds af.
Natuurlijk heb ik ook andere dingen gegeten met de feestdagen, maar heb steeds de draad weer opgepakt. Het is mij gelukt om te navigeren tijdens feestdagen.

Het resultaat is dat ik nu minder weeg dan 35 jaar terug. Hoe gaaf is dat!

Jacqueline

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

 • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
 • Coaching
 • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen