Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Om deze reden zit je na het eten van fastfood of zoetigheid nooit vol

7 mei 2019

Om deze reden zit je na het eten van fastfood of zoetigheid nooit vol

Een hele zak chips leegeten, een rol koekjes voor de tv of een tussenstop bij de grote gele M. We hebben het allemaal wel eens gedaan en dat voelde meestal niet goed. Hoe zit dat? En waarom had je na een uur alweer honger?

 

We zochten het voor je uit.

 

Snaaien

Terwijl een rol koekjes of hamburgermenu ontzettend veel calorieën bevatten, heb je vrij snel na de snaaipartij alweer zin in iets anders te eten. Een raar fenomeen, maar goed te verklaren.

 

Calorieën vs. voedingstoffen

Het mechanisme dat je helpt te stoppen met eten als je vol zit, werkt niet enkel op de hoeveelheid van wat je eet, maar selecteert juist ook op welke voedingstoffen je voedsel bevat. Dus als jij een zak M&M’s eet, dan heb je wel een heleboel calorieën binnen maar heel weinig voedingstoffen. Junkfood is meestal hoog in volume, en laag in voedingsstoffen. Je bent dus even heel verzadigd om daarna toch weer meer te willen eten.

 

Cravings

Nu eet jij als trouwe NewFysic volger natuurlijk nooit junkfood 😉 Maar bovenstaande informatie kan wel heel handig zijn om te weten als je een craving hebt voor extreem zoet of vet eten. Onthoud dat het je lichaam niet geeft wat het echt nodig heeft, en je daarna altijd weer opnieuw honger zult hebben.

 

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

Foto: Guilian Fremaux via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen