Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Avocado’s en NewFysic: waarom niet?

21 september 2023

Avocado’s en NewFysic: waarom niet?

Als je NewFysic volgt krijg je van jouw coach een persoonlijk voedingsplan. Dit plan bevat een gevarieerd voedingspatroon, maar bepaalde voedingsmiddelen, zoals avocado’s worden tijdens het NewFysic-traject uitgesloten. Waarom? Dat lees je in deze blog!

1 Calorieën:
Hoewel avocado’s gezonde vetten bevatten, zijn ze ook calorierijk. Een gemiddelde avocado kan tussen de 200-300 calorieën bevatten (afhankelijk van de grootte). Het doel is om de calorie-inname te beperken om gewichtsverlies te bevorderen. En een avocado is helaas te rijk aan calorieën.

2 Vetgehalte:
Hoewel avocado’s bekend staan om hun gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten, bevatten ze nog steeds aanzienlijke hoeveelheden vet. Tijdens jouw NewFysic-traject wordt er goed gekeken naar de juiste balans qua voeding en voedingsstoffen, om het gewichtsverlies te optimaliseren. Het beperken van voedingsmiddelen met hogere vetgehaltes, waaronder avocado’s, kan helpen bij het bereiken van dit doel.

Gelukkig zijn er tal van andere gezonde voedingsmiddelen die je kunt opnemen om je maaltijden te verrijken:

Groene bladgroenten: Spinazie, boerenkool, rucola en andere bladgroenten zijn laag in calorieën en bevatten veel vitaminen, mineralen en vezels.
Komkommer: Komkommer is verfrissend, caloriearm en kan goed worden gecombineerd met andere groenten.
Tomaat: Tomaten zijn rijk aan antioxidanten en kunnen een smaakvolle aanvulling zijn op salades en maaltijden.
Paprika: Paprika’s voegen kleur en smaak toe aan gerechten en bevatten weinig calorieën.
Courgette: Courgette kan worden gebruikt als een koolhydraatarme vervanging voor pasta en kan ook worden gegrild, gebakken of gestoomd.

Kortom: Hoewel avocado’s op zichzelf gezonde voedingsmiddelen zijn, kan het tijdelijk vermijden tijdens het NewFysic-traject, bijdragen aan het behalen van jouw doelen!💪

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen