Deze voedingsmiddelen boosten je metabolisme

28 april 2021

Deze voedingsmiddelen boosten je metabolisme

Wist je dat je stofwisseling en belangrijke factor is wanneer je wilt afvallen? Veel mensen geloven dat de snelheid waarmee je metabolisme werkt niet te stimuleren is, maar niets is minder waar. 

Door deze producten toe te voegen aan je dagelijkse voeding geef je je stofwisseling een enorme boost.

Eieren

Of je ze nou (roer)bakt of kookt, eieren zijn het ideale ontbijtje. Ze leveren een hoge kwaliteit aan proteïne en het eten ervan kan helpen om calorieën te verbranden.

 

Hennepzaad

Niet zo gek dat deze zaadjes steeds op meer plekken verkrijgbaar zijn: hennepzaad bevat een bepaald type omega-3, wat het metabolisme stimuleert. Ook kan omega-3 het risico op diabetes verkleinen. Strooi de zaadjes over de yoghurt, een salade of over het beleg op je cracker.

 

Groene thee

Deze thee zit vol met antioxidanten en heeft nog meer gezondheidsvoordelen, waaronder het stimuleren van je stofwisseling. Bepaalde stoffen uit groene thee reduceren vet en je algehele gewicht. Daarbij is het nooit slecht om (extra) vocht te drinken gedurende de dag.

 

LEES OOK: Tips om ‘s avonds niet te snoepen

 

Rode peper

Niet alleen geeft een rood pepertje je maaltijd extra smaak, het kan ook helpen om je metabolisme op te krikken. Het ingrediënt dat zorgt voor de spicy smaak van rode pepers, verbrandt ook extra calorieën en breken vet af. Bovendien eet je minder van een gerecht waar rode peper in verwerkt is.

 

Quinoa

Deze superfood bevat ontzettend veel vezels, bijna twee keer zoveel als andere vezelrijke producten. En producten met veel vezels helpen je langer een verzadigd gevoel te hebben – ideaal dus als je gewicht probeert te verliezen.

 

Water

Leuk weetje: door het drinken van veel water werkt je stofwisseling 3% sneller, waardoor je meer vet verbrand.

 

LEES OOK: 12x fitness oefeningen voor thuis

 

Dit artikel is geschreven door Emma. Emma (32) is hobbykok en weet heel veel over gezonde én lekkere voeding. Vanuit haar keuken in Haarlem maakt ze de smakelijkste recepten voor zichzelf en haar peuter, uiteraard passend bij de NewFysic methode. Wekelijks inspireert ze met een nieuw recept of leuke tip die de weg naar een gezonde leefstijl leuk en makkelijker maken.

Foto: Chris Lawton via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen