Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Dit is de beste tijd om te ontbijten

18 november 2019

Dit is de beste tijd om te ontbijten

Dat het belangrijk is om te ontbijten, weet je waarschijnlijk wel als NewFysic volger. De motor moet als het ware aangezwengeld worden en daarna blijven lopen. Maar wat dan de beste tijd is om je ontbijt te nuttigen?

 

Stel die wekker maar meteen in.

Bloedsuikerspiegel

Wat je eet is bijna net zo belangrijk als wanneer je het eet. Zodra je opstaat zou je meteen, of op zijn minst binnen twee uur iets moeten eten, zegt deze diëtist. Op tijd ontbijten houdt je bloedsuikerspiegel gedurende de dag in balans. En we weten allemaal wat er gebeurt als onze bloedsuikerwaardes schommelen: te veel, te vet of te zoet snaaien.

Wat als ik ‘s ochtends sport?

Het hangt er vanaf wat er bij jou en jouw lijf past. Als je gewend bent om zonder ontbijt  aan je work-out te beginnen, en je hier niet duizelig of ongeconcentreerd door raakt, kun je dit blijkbaar goed aan. Merk je dat je halverwege je workout ontzettende trek krijgt en licht wordt in je hoofd, is het waarschijnlijk beter iets lichts e eten voor je aan sporten begint. Test uit wat er voor jou werkt en hoe je lichaam hierop reageert. Over het algemeen geldt dat mensen het best presteren als ze 1 ot 2 uur voorafgaand aan hun work-out iets eten.

 

LEES OOK: Alsmaar honger? Eet deze gezonde tussendoortjes

 

Wat als ik s ochtends geen honger heb?

Ook als je ‘s ochtends geen hap door je keel krijg is het belangrijk toch iets te eten, ook al is het maar iets kleins. Het helpt je metabolisme een kick-start te geven en je gedurende de dag te behoeden tegen cravings. Je hoeft jezelf echt niet te dwingen een vol bord met eieren of havermout te eten, maar eet wat fruit of een klein bakje yoghurt. Het zou heel goed kunnen dat je lijf er op ten duur aan went, en je op een dag wakker wordt met een hongergevoel.

 

Merk jij dat je tussen de maaltijden veel last hebt van moeilijke momenten? Slik dan een AppetiteControl, deze helpt je de dag door te komen, zonder hongergevoel.

Foto: Cayla1 via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen