Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Dit is waarom vrouwen zich vaker over-eten dan mannen

1 juli 2019

Dit is waarom vrouwen zich vaker over-eten dan mannen

Je eet een gezond ontbijtje, een verantwoorde lunch en diner en daarna gaat ‘t mis: je laat je verleiden tot ongezonde zoete snacks en voedingswaren. En niet zo’n beetje ook: die hele rol koekjes moet gewoon óp. Dit is waarom vrouwen eerder de neiging hebben te over-eten.

 

Oneerlijk maar waar.

 

Down

Jezelf over-eten is niet alleen ongezond, je voelt je na zo’n eetbui vaak niet de beste. Misschien ben je teleurgesteld in jezelf of hebben al die suikers ervoor gezorgd dat je in een enorme energie dip zit. Mannen over-eten zich minder vaak dan vrouwen. En dat heeft een wetenschappelijke reden.

 

Beloning

Onderzoek onder ratten toont aan dat vrouwen zo’n zes keer meer kans hebben op over-eten in vergelijking met mannen. Naast dit resultaat vonden de onderzoekers ook de reden voor deze zoete eetbuien. Het natuurlijke beloningssysteem in vrouwenhersenen is een stuk gevoeliger dan dat van mannen. Door deze gevoeligheid reageren zij heftiger op suiker en hebben ze dus ook de neiging daar steeds meer van te willen.

 

Dit artikel is geschreven door Bart (37). Bart is gezondheidsdeskundige in een dorpje in het Oosten van het land. Hij sterk van mening dat een gezonde leefstijl een positieve bijdrage levert aan een gezond gewicht en een energiek leven. Hij is ook niet vies van (een nuchtere kijk op) spiritualiteit. Regelmatig voorziet hij ons van nieuwe inzichten die ook hij meeneemt in zijn dagelijks leven met zijn jonge gezin.

Foto: Ben White via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen