“Een positieve mindset draagt ook bij aan een goede weerstand.”

29 oktober 2020

“Een positieve mindset draagt ook bij aan een goede weerstand.”

Tips van een van onze coaches: Hormoon- en Orthomoleculair voedingscoach Marlon Haandrikman

Een positieve mindset draagt bij aan een goede weerstand. Hiervoor kan rust en tijd voor jezelf zeker helpen!

Maar laten we wel zijn: drie weken yoga op Bali zit er nu niet in.

Wat je wel kunt doen vertelt onze voedings- en afslankcoach Marlon.

Wandelen

Je hoeft je echt niet iedere dag in het zweet te werken om gezond te blijven. Juist matig intensief bewegen is super goed voor je weerstand. Zo brengt bijvoorbeeld dagelijks 30 minuten wandelen naast een betere weerstand, nog meer gezondheidsvoordelen met zich mee; stresslevels dalen, het brein kan creatiever denken en je hart en longen blijven gezond. De wandeldate is ook super tegen spanning,; een goed gesprek of lekker samen lachen zorgt voor de nodige gelukshormonen!

Meditatie is key

Doe ademhalingsoefeningen door een poosje rustig diep in en uit te ademen, met je handen op je buik. Wat goed werkt is 4 seconden inademen en 7 tellen uitademen. Mediteer door enkele minuten op één punt te focussen en je gedachten voorbij te laten drijven als wolkjes. Komt er toch een gedachte voorbij? Veroordeel deze dan niet en ga rustig terug naar je ademhaling en focus. Doe dit bijvoorbeeld voor het slapen; goed slapen werkt ook spanning verlagend!

Slapen

Slaap is nodig om alle prikkels die je in wakkere toestand hebt ervaren, te verwerken. Door aan het einde van een drukke dag te gaan slapen, maakt je brein een soort ‘reset’ door. Alles wordt verwerkt, je komt tot rust en krijgt energie voor een nieuwe dag. Maar ook je immuunsysteem is ’s nachts actief. 7 tot 9 uur slaap zorgen voor een beter immuunsysteem en je bent beter bestand tegen stress. Daarnaast is het zo dat alleen wanneer je goed slaapt er twee hormonen worden aangemaakt die je helpen met afvallen, erg belangrijk dus.

(Samen) koken

Schermvrije uren zijn belangrijk. Al die informatie, hoe verleidelijk ook, levert een hoop spanning op. En nu we veel tijd thuis doorbrengen is het een mooi moment op lekker samen te experimenteren met nieuwe recepten. De NewFysic recepten zijn goed te maken met het hele gezin en een gevarieerd en voedzaam voedingspatroon is en blijft de basis van een gezonde weerstand! Neem maar meteen een kijkje, enjoy! >> Recepten

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen