Een suikervrij dieet: 5 voordelen voor jouw gezondheid

10 juni 2024

Een suikervrij dieet: 5 voordelen voor jouw gezondheid

Iedere dag sluipen er ongemerkt grote hoeveelheden suiker ons leven binnen. Maar wist je dat een weekje zonder suiker zo zijn voordelen kan hebben? Laten we vijf van deze voordelen eens op een rij zetten, zodat je een idee krijgt van wat een suikervrije week voor jou kan betekenen.

Meer energie

  1. Minder suiker betekent vaak meer energie. Als je veel suiker consumeert maar niet genoeg gezonde producten binnenkrijgt, loop je het risico op een tekort aan vezels, vitamines en mineralen. Dit kan leiden tot vermoeidheid en hoofdpijn. Het verwerken van al die suikers kost je lichaam bovendien veel energie. Als je producten zoals snoep, koekjes en frisdrank laat staan, zal je bloedsuikerspiegel stabieler blijven. Hierdoor voel je je fitter en vrolijker.

Makkelijker affvallen

  1. Als je wilt afvallen, kan het helpen om suiker te laten staan. Suikerrijke producten bevatten namelijk veel calorieën, die je juist niet nodig hebt als je wat kilo’s kwijt wilt. Maar liefst 50% van de mensen die een week lang geen suiker gebruiken, lukt het om gewicht te verliezen.

Verkleining van het risico op diabetes type 2 

  1. Een hoge suikerinname vergroot het risico op overgewicht, wat op zijn beurt het risico op diabetes type 2 vergroot. Vooral suikerhoudende dranken dragen bij aan dit verhoogde risico. Wist je dat een blikje cola per dag je kans op diabetes type 2 met wel 20% kan vergroten? Door te kiezen voor suikervrije alternatieven, kun je jouw risico op diabetes type 2 verkleinen.

Minder buikklachten

  1. Veel mensen ervaren buikklachten na het consumeren van frisdrank of snoepgoed. Dit is niet verrassend, aangezien de fructose in snoep en frisdrank kan leiden tot klachten zoals diarree, winderigheid of een opgeblazen gevoel. Door deze producten een week lang te vermijden, kun je merken dat je minder last hebt van je buik.

Betere slaapkwaliteit

  1. Minder suiker eten kan leiden tot een betere slaapkwaliteit. Een goede nachtrust zorgt er op zijn beurt weer voor dat je minder vermoeid bent. Hierdoor ben je minder snel geïrriteerd en heb je meer energie om gezond te eten.

Het verminderen van suikerinname kan een grote impact hebben op je algehele gezondheid en welzijn. Wil je meer weten over het belang van een gebalanceerd dieet en hoe je jouw suikerinname kunt verminderen? Neem dan een kijkje op de website van het Diabetes Fonds voor meer informatie en tips.

Dit artikel is gebaseerd op informatie van het Diabetes Fonds.

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen