Het belang van eiwit en vezelsupplementen

8 augustus 2023

Het belang van eiwit en vezelsupplementen

Als je NewFysic volgt, staan jouw supplementen in combinatie met jouw voedingsplan en coaching centraal. Welke vooral van belang zijn, zijn de vezel- en eiwitsupplementen. In deze blog gaan wij je uitleggen waarom deze supplementen zo waardevol zijn binnen het NewFysic-traject.

Het belang van vezels 
Vezels zijn een essentieel onderdeel van een uitgebalanceerd voedingsplan en spelen een belangrijke rol tijdens het NewFysic-traject. Vezelrijk voedsel helpt bij het handhaven van een gezonde spijsvertering, wat cruciaal is voor succesvol gewichtsverlies. Vezels zorgen ervoor dat voedsel efficiënt door ons spijsverteringsstelsel beweegt, waardoor constipatie wordt voorkomen en een opgeblazen gevoel wordt verminderd. Bovendien dragen vezels bij aan het gevoel van verzadiging na de maaltijd. Dit betekent dat je je langer vol en tevreden voelt, waardoor je minder geneigd bent om naar ongezonde snacks te grijpen tussen de maaltijden door.

Vezelsupplementen (Psyllium Husk Fiber)
Zoals hierboven omschreven geven de vezelsupplementen een extra verzadigd gevoel en dit gaat het hongergevoel tegen. Hierdoor zal het makkelijker zijn om je aan je voedingsplan te houden. Ook zorgen de vezels voor een stabielere bloedsuikerspiegel waardoor je minder trek zal hebben. De vezels werken cholesterol verlagend en bevorderen ook de stoelgang.

Het belang van eiwitten
Eiwitten spelen een belangrijke rol voor als je streeft naar gewichtsverlies. Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam en zijn essentieel voor spierherstel en -behoud. Tijdens het afvallen kan ook de spiermassa aangetast worden, maar een voldoende inname van eiwitten kan dit proces helpen minimaliseren. Eiwitten spelen ook een belangrijke rol in het reguleren van onze bloedsuikerspiegel, waardoor pieken en dalen worden verminderd. Hierdoor voelen we ons langer energiek en hebben we minder last van een plotseling hongergevoel.

Eiwitsupplementen (aminozuren)
Zoals je hierboven hebt gelezen spelen eiwitten een belangrijke rol tijdens het afslanken, daarom zijn onze eiwitsupplementen zeer van belang tijdens het NewFysic-traject. De unieke combinatie van eiwitten en B-vitamines ondersteunen je spieren, zorgen dat je geen honger gevoel ervaart en bevorderen een efficiënte vetstofwisseling wat het afslankproces helpt. Daarnaast bevatten de aminozuren ook chroom, deze zorgt ervoor dat je minder zoet behoefte hebt en verlaagd & stabiliseert de bloedsuikerspiegel.

Uiteraard hebben wij nog meer supplementen die belangrijk zijn tijdens het NewFysic-traject. Wil je hier meer over weten? Doe dan een intake via onderstaande button. 

Boek nu een intake

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen