Na één jaar en 25 dagen had ik mijn doel bereikt: -60kg. Ik ben letterlijk gehalveerd.

10 januari 2022

Na één jaar en 25 dagen had ik mijn doel bereikt: -60kg. Ik ben letterlijk gehalveerd.

Danique: “Ik ben Danique, 29 jaar en gespecialiseerd verpleegkundige in een Amsterdams stadsziekenhuis. Ik ben door middel van NewFysic, 60kg afgevallen in één jaar en 25 dagen (já ik heb het precies op de dag geteld, haha).

Ik ben in aanraking gekomen met NewFysic doordat een vriendin van mij dit aankaartte. Zij had een andere vriendin die dit deed en had hele positieve verhalen. Ik wilde al jaren afvallen, maar ik had altijd wel een excuus om het niet te hoeven doen. De denkbeeldige knop, die was nog niet om, ook al wist ik ergens dat het mij wel zelfverzekerder en gelukkiger zou maken. Op mijn tempo heb ik informatie ingewonnen en met veel hulp van mijn vriendinnen heb ik een afspraak gepland (oké, mijn huisgenoot heeft deze gemaakt). Gelukkig mocht er iemand mee, anders had ik geheid afgezegd (durf ik nu te erkennen). Tijdens de intake ga je op de weegschaal staan en dan hoor je alle cijfers, waarvan je wist dat het ‘ernstig’ was, alleen werd het nu echt werkelijkheid. De stap zetten voor een afspraak was al een grote mijlpaal voor mij vanwege mijn faalangst. Hetgeen wat mij jaren heeft tegengehouden: het bang zijn dat het niet zou lukken, bang om te falen. Achteraf weet ik dat niet alles in één keer perfect kan gaan, maar op dat moment komt dat niet binnen. Eenmaal daar dacht ik: ‘laat ik er nu ook maar voor gaan’.

Ik begon met 3 maanden, om het te proberen, omdat ik 1 maand daarvoor te weinig vond. In alle weken erna werd ik begeleid door mijn lieve doch strenge Amsterdamse coach Marijke, van NewFysic van Baerlestraat. Zij zei precies de juiste dingen, lieve woorden, ondersteuning maar confronteerde mij ook door een spiegel voor te houden. Dit heeft voor mij goed gewerkt. Het persoonlijke contact, ook met de andere coaches, maakte dat mijn wekelijkse weging uiteindelijk meer op een familiebezoek leek, waar ik mij veilig voelde. Hier kan je echt met een veilig gevoel je hart luchten en kon ik de echte Danique zijn.

In het begin was ik zoekende. Een tweede studie was het gedurende een maand, met nieuwe producten kopen, recepten maken vanuit de website en het kookboek en food preppen voor mijn wisselende diensten. Wisseldiensten (dag, avond en nacht) waren uitdagingen, echter heb ik uiteindelijk een goede structuur gevonden. Ik heb vooral geleerd, dat ondanks dat je nooit precies weet wanneer je kunt eten, dat dit niet betekent dat je per definitie slecht hoeft te eten. Gemakzucht wat zich vertaalde in slecht eten is wat ik vooral heb moeten afleren en daarbij ook dat nee zeggen niet erg is en eten niet maakt dat het ‘gezellig’ is.

Ik heb vooral veel ups gekend. Na 3 maanden was ik al zodanig afgevallen, dat ik voor 100% ben doorgegaan. De knop was nu eenmaal om. Ik ben er ook bij gaan sporten. Althans, dit begon met en rondje wandelen en daarna heb ik het verder opgebouwd. Ik merkte dat mijn conditie beter werd, dat ik de normale dingen weer kon, zoals bukken en veters strikken en het shoppen naar nieuwe kleding. Hierdoor raakte ik super gemotiveerd.

Ik heb nu een goede conditie, betere huid, haar en niet geheel onbelangrijk: ik ben zelfverzekerd en gelukkig.

Na één jaar en 25 dagen had ik mijn doel bereikt: – 60kg. Ik ben de helft van de echte Danique, die ik nu ben, kwijtgeraakt. Ik ben letterlijk gehalveerd. Daarnaast ben ik een echte sportfanaat geworden, die minimaal 3 keer per week sport. Ik heb nu een goede conditie, betere huid, haar en niet geheel onbelangrijk: ik ben zelfverzekerd en gelukkig. Het stukje psyche is voor mij geen groot ding geweest. Naarmate de tijd vorderde merkte ik dat dit is wie Danique echt is, niet meer gevangen in een lichaam dat niet bij mijn persoonlijkheid paste.

Ik raad iedereen aan om NewFysic te doen. Het is niet alleen maar een dieet, maar letterlijk een leefstijlverandering die goed en gemakkelijk vol te houden is. Het is inmiddels 7 maanden geleden dat ik mijn streefgewicht heb bereikt en het blijft gewoon stabiel. Ik leef volgens mijn nieuwe leefstijl en af en toe doe ik ook gewoon een borreltje of etentje buiten de deur.

Als laatste wil ik al mijn lieve coaches bedanken, want zonder jullie had ik dit zeker niet gekund! Ik ben met trots een NewFysic’er for life.”

 

Wil jij, net als Danique, op een gezonde en verantwoorde wijze afvallen? 

Boek nu een gratis intake

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen