Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Help, een zakendiner!

22 augustus 2018

Help, een zakendiner!

Je houdt je aan je voedingsplan, slikt netjes je supplementen en begint al resultaat te zien. Kortom: NewFysic werkt voor je. En dan ineens wordt je uitgenodigd voor een zakendiner. Wat mag je eten, hoe bereid je je voor en hoe zorg je dat je die avond zonder schuldgevoel weer in bed kruipt?

Fleur kent het klappen van de zeep. Al jarenlang heeft ze te maken met zakendiners, eerst van haar eigen werk, nu via dat van haar man. Ze geeft je alle ins & outs.

 

Bereid je voor (deel 1)

Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat doe je op twee manieren. Zorg er allereerst voor dat je erachter komt in welk restaurant het diner plaatsvindt. Zo heb je de mogelijkheid van tevoren al via de website het menu te inspecteren en te bepalen welke gerechten je wilt bestellen. Je zorgt er op deze manier voor dat je je niet last-minute laat verleiden tot het bestellen van een te groot, te vet of te zoet gerecht.

 

Bereid je voor (deel 2)

Voorkom dat je met een knorrende maag aan tafel gaat zitten. Je bent dan onrustiger en grijpt dan eerder naar brood met olijfolie of andere ongezonde keuzes. Zorg dus dat je voorafgaand aan het diner thuis nog even wat eet. Twee crackers met mager beleg bijvoorbeeld.

 

LEES OOK: Gezond uit eten, hoe doe je dat?

 

Check de porties

Een zakendiner bestaat vaak uit meerdere gerechten, er is immers genoeg tijd en ruimte nodig om te praten en dan gaat nu eenmaal beter als er meerdere gangen worden gegeten. Omdat hoofdgerechten vaak echt groot zijn, kun je ervoor kiezen in plaats daarvan nog een voorgerecht te bestellen. Zo houd je de porties behapbaar.

Ingrediënten

Zorg dat je geen of niet te veel snelle koolhydraten bestelt, zoals aardappelen, rijst, patat, brood, pasta en zoetigheid. Eet veel groenten, gegrild vlees of vis, en eet niet meer dan je op kunt. Als je het kunt opbrengen, laat je het dessert dan staan en drink in plaats daarvan een kop lekkere koffie of thee.

Beperk de alcohol

Probeer geen of niet te veel alcohol te drinken. Sla het aperitief over en begin met iets fris. Wil je meedoen met de fles wijn? Dat moet kunnen. Houd het dan bij twee glazen op de hele avond en zorg dat je per glas alcohol twee glazen water drinkt.

 

LEES OOK: Dit zijn de beste alternatieven voor alcohol

 

Vergeet je supplementen niet

In een restaurant heb je wel wát keuze met betrekking tot wat je eet. Maar zo slank als je thuis kookt, wordt het nooit. Stop daarom de No Regret in je tas en slik voor de maaltijd een tablet. Dit supplement zorgt ervoor dat je, in situaties waarbij er niet de mogelijkheid is om volgens het persoonlijk voedingsplan te eten of te drinken, niet aankomt.

Bewust genieten

In een restaurant eten mag best een feestje zijn. Nee, je hoeft jezelf niet te buiten te gaan ‘omdat je nu eenmaal uit bent’, maar genieten van de gerechten en niet overmatig nadenken over de ‘slechte’ producten die je allemaal binnenkrijgt is echt oké. Zolang je er normaal gesproken een gezonde levensstijl op nahoudt en dit niet teveel voorkomt, kun je het maar beter waarderen.

 

Dit artikel is geschreven door Fleur (45). Fleur houdt van het leven, van haar grote gezin, van haar werk én van gezelligheid. En da’s best een klus, het in de lucht houden van al die ballen én gezond te blijven leven. Daarom is ze groot fan van NewFysic. Ze neemt ons mee in haar dagelijks leven en in het vinden van een gezonde balans tussen lekker eten, lekker leven en geluk.

Foto: Nils Stahl via Unsplash

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen