Het belang van Omega 3

14 april 2022

Het belang van Omega 3

Eén keer per week vis eten is toch voldoende om genoeg omega 3 binnen te krijgen? Zo denkt de gemiddelde Nederlander over zijn of haar visconsumptie. Ondertussen heeft zo’n 85% van de Nederlanders een tekort aan dit belangrijke omega 3 vetzuur. Wat maakt dit omega 3-vetzuur nu zo belangrijk voor onze gezondheid? En waarom zouden we eigenlijk bewust bezig moeten zijn met meer omega 3 binnenkrijgen vanuit onze voeding en/of door het slikken van een supplement?

Wat veel van ons niet weten is dat omega 3 (voornamelijk aanwezig in vette vis) een essentieel vetzuur is voor een goede werking van onze lichaamscellen. Ons lichaam heeft dit vetzuur, bestaande uit de vetzuren EPA en DHA, erg hard nodig om goed te kunnen functioneren. Helaas is ons lichaam niet in staat om zelf omega 3 aan te maken.

Zo is het binnenkrijgen van voldoende omega 3 belangrijk voor een gezonde omega 3/ omega 6 balans in de celwanden. Wat is dát dan weer? Vraag je je misschien af.😊

Iedere cel in je lichaam is opgebouwd uit vetzuren. Specifiek de celwanden bestaan uit omega 3- en omega-6-vetzuren in een bepaalde verhouding. Omega 3-vetzuren zijn vloeibare vetten die ervoor zorgen dat je lichaam ontstekingen kan afremmen. Ze houden jouw celwanden namelijk flexibel, zodat voedingsstoffen makkelijk de cellen inkomen en de onvermijdelijke afvalstoffen snel de cellen uitgewerkt kunnen worden.

Omega 3 vetzuren zijn voornamelijk aanwezig in vette vis zoals, sardines, haring, ansjovis, zalm en makreel, maar ook in chia- en lijnzaad en in walnoten. Omega 6-vetzuren krijgen we als snel teveel binnen. Dit vind je onder andere in (niet-wild) vlees en producten van dieren uit de bio-industrie, chips, koekjes, plantaardige ‘boter’, mayonaise en andere sauzen. Een beetje omega 6 heb je nodig om je celwanden stevig genoeg te houden, maar teveel omega 6 werkt juist ontstekingsbevorderend.

Wanneer we teveel omega 6 vetzuren binnenkrijgen, zal de juiste verhouding tussen omega 3 en 6 makkelijk verstoord worden. Je celwanden zijn dan niet flexibel genoeg om de benodigde voedingsstoffen jouw cellen binnen te laten en de afvalstoffen snel de cellen uit te werken. Hierdoor zullen gezond eten, supplementen slikken en detoxen een (veel) minder positief effect hebben op het lichaam.

Een verstoorde balans van omega 3 / omega 6 kan je herkennen door onder andere minder scherp zicht, een droge huid en een gebrek aan concentratie en leervermogen. Vandaar dat het dagelijks slikken van een omega 3 supplement en/of het vaker eten voedingsmiddelen die veel omega 3 bevatten erg belangrijk is!

Een gezonde omega 3/ omega 6 balans draagt bij aan:

 • Een gezonde hartfunctie
 • Een gezonde bloedsuikerspiegel
 • Een optimaal gezichtsvermogen
 • Een gezonde hersenfunctie
 • Een gezonde bloedruk
 • De ontwikkeling van de hersenen en ogen bij de foetus en kinderen

Wist je dat….

 • Het advies is om per dag 200 mg omega-3 vetzuren binnen te krijgen? En dat met 158 mg per dag de gemiddelde Nederlander daaronder zit?
 • NewFysic zelf een hoogwaardig omega 3 supplement heeft ontwikkeld welke vervaardigd wordt van biologische sardines? En dat dit supplement daarnaast verrijkt is met vitamine E, een belangrijke antioxidant?
 • Omega 3 ook bij kan dragen aan een gezonde hormoonbalans? Hoe dit precies werkt leer je in onze gratis masterclass ‘Jouw vrouwelijke hormonen in balans‘! Schrijf je vandaag nog in via de volgende link.

 

Van 15 t/m 30 april ontvang je het 2e potje Omega 3&E voor de helft van de prijs!

Bestel nu jouw Omega 3&E!

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

 • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
 • Coaching
 • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen