Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Hierom worden mensen ziek tijdens hun vakantie

18 februari 2019

Hierom worden mensen ziek tijdens hun vakantie

Je leeft er al weken, al niet maanden naar toe: de vakantie. Eindelijk tijd voor jezelf, je kinderen of gewoon om helemaal niets te doen. En dan word je ziek. Herkenbaar? Hoe zit dat toch, dat je eerder ziek lijkt te worden als je vrij bent? 

 

Met de vervelende bijwerking dat je waarschijnlijk extra toe was aan het opladen van je batterij.

 

Griep tijdens de vakantie

Je bent in ieder geval niet de enige. Een heleboel mensen worden, juist als ze even vrij zijn, ziek. Ze worden snipverkouden, krijgen griep, worden extreem moe of slachtoffer van een virus dat ze te pakken krijgt. Heel vervelend, juist omdat je nu eindelijk ging genieten van die welverdiende rust. Maar er is een verklaring én een oplossing voor.

 

Uit balans

Het heeft te maken met het verstoren van je dagelijkse ritme. Tijdens vakantie of vrije dagen ga je later naar bed, eet je anders en drink je anders. Er wordt vaak meer alcohol gedronken en ongezonder gegeten. Je lichaam krijgt in verhouding meer rust terwijl hij eigenlijk nog in de actie-stand stond. Dit komt dan of door een overvloed aan stresshormonen of juist een gebrek hieraan. Je raakt uit balans. Dit zorgt ervoor dat je vatbaarder bent voor virussen en dus meer kans hebt om ziek te worden. Zonde! Zeker als je erg naar de vakantie hebt uitgekeken.

 

Voorkomen dat je ziek wordt

Je kunt ziek worden nooit helemaal voorkomen, maar je kunt tijdens de vakantie wel iets doen om in balans te blijven en virussen daarmee zo min mogelijk kans te geven. Dit doe je door zoveel mogelijk in je (oude) ritme te blijven. Ga niet te laat naar bed en sta ook niet heel veel later op dan je gewend bent. Sla geen maaltijden over en blijf sporten of bewegen zoals je dat altijd doet. Als je een vakantie hebt geboekt kan het helpen om al voor vertrek een paar dagen vrij te plannen. Zo heeft zowel je lijf als je hoofd rustig de tijd aan de relatieve rust te wennen en heb je minder kans op ziekte tijdens je verblijf. En (blijven) sporten is altijd een goed idee; het produceert endorfine en helpt je beter te ontspannen en lekkerder te slapen.

 

Ken jij het belang van vitamine D al? Hij zorgt onder andere voor sterke botten en tanden en speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem. Lees er hier alles over.

 

Volg jij NewFysic al op Facebook?

 

Dit artikel is geschreven door Bart (37). Bart is gezondheidsdeskundige in een dorpje in het Oosten van het land. Hij sterk van mening dat een gezonde leefstijl een positieve bijdrage levert aan een gezond gewicht en een energiek leven. Hij is ook niet vies van (een nuchtere kijk op) spiritualiteit. Regelmatig voorziet hij ons van nieuwe inzichten die ook hij meeneemt in zijn dagelijks leven met zijn jonge gezin.

Foto: Rex Pickar on Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen