Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

5 tips om elke dag voldoende water te drinken

5 maart 2021

5 tips om elke dag voldoende water te drinken

Het drinken van voldoende water is ontzettend belangrijk. Dagelijks verliezen we namelijk 2 tot 3 liter vocht. Door te eten krijg je gemiddeld 1 tot 1,5 liter vocht binnen. De overige 1,5 tot 2 liter krijg je binnen door genoeg te drinken. Hierdoor houd je je vochtbalans op peil, blijft je huid mooi en ondersteun je het afslankproces. Water vermindert namelijk het hongergevoel door ervoor te zorgen dat je je ‘vol’ voelt. 

Om voldoende water te binnen te krijgen, moet je ongeveer 8 glazen of 4 flesjes opdrinken. Met deze tips zorg je ervoor dat je dit elke dag gemakkelijk voor elkaar krijgt:

1. Start je dag met een glas (warm) water met citroensap

Start je dag met het drinken van een groot glas water, eventueel met het sap van een uitgeperste citroen. Het drinken van een glas (warm) water met citroensap is goed voor de stofwisseling, want dit zet namelijk jouw metabolisme aan het werk. Bovendien zit er in citroen veel vitamine C.

 

2. Installeer een app

Wat ook kan helpen om meer water te drinken, is om het aantal glazen wat je drinkt bij te houden. Dit kan bijvoorbeeld met de hulp van een app zoals ‘Waterlogged’. Met zo’n app kan je bijhouden wat je per dag drinkt. Heb je nog niet genoeg gedronken op een dag? Dan krijg je een melding van de app die je eraan herinnert om een glas water te drinken.

Waterlogged is beschikbaar voor iOs en Android.

3 x apps die je helpen genoeg water te drinken

 

3. Houd altijd een flesje bij de hand

Soms ben je een hele dag op pad en is het simpelweg moeilijk om aan water te komen. Zorg er daarom voor dat je altijd een flesje water in je tas hebt zitten. Ken je de YOS Bottle al? Dit is een waterfles met een uitneembaar supplementendoosje. Zo heb je altijd water bij de hand en vergeet je ook nooit je supplementen meer. Bestel de YOS Bottle (€ 14,95) in onze shop.

 

4. Zet een glas, flesje of karaf water voor je neus

Zorg ervoor dat er altijd een glas, flesje of karaf water in het zicht staat. Of je nou in de auto zit of achter je laptop: zet het water voor je neus. Je zal zien dat je automatisch meer gaat drinken. Maak er ook een gewoonte van om tijdens het dekken van de tafel een karaf water op tafel te zetten

 

5. Voeg een smaakje toe

Water kan soms een beetje saai worden. Denk er daarom ook eens aan om gember, munt, komkommer of fruit toe te voegen aan het water. Ook een warme kop thee is natuurlijk altijd een gezond alternatief!

 

 

LEES OOK: Tips om NewFysic-proof boodschappen te doen

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen