Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

6 redenen om watermeloen te eten.

3 augustus 2023

6 redenen om watermeloen te eten.

Watermeloen is niet alleen een heerlijke zomerse traktatie, maar het biedt ook tal van voordelen voor je gezondheid en kan een waardevolle aanvulling zijn op je afslankdoelen. Hier zijn zes redenen waarom watermeloen eten een slimme keuze is: 

Nummer 1: Laag in calorieën, hoog in voedingswaarde
Watermeloen is een van de meest caloriearme vruchten die er zijn, waardoor het een uitstekende keuze is voor als je wilt afvallen. Terwijl het je smaakpapillen verwent met zoetheid, bevat het tegelijkertijd essentiële voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine A, kalium en magnesium. Deze voedingsstoffen ondersteunen een gezonde stofwisseling en dragen bij aan het goed functioneren van je lichaam.

Nummer 2: Hydratatie en vocht afdrijvende eigenschappen
Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat watermeloen voornamelijk uit water (ongeveer 90%). Hierdoor is het een uitstekende keuze om je lichaam gehydrateerd te houden, vooral tijdens warme zomerdagen. Bovendien heeft watermeloen milde vocht afdrijvende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het verminderen van vocht vasthouden, wat soms bijdraagt aan gewichtsschommelingen.

Nummer 3: Vezelrijk en goed voor de spijsvertering
Watermeloen bevat vezels, de aanwezige vezels ondersteunt je spijsvertering geeft je een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel naar ongezonde snacks grijpt. Een gezonde spijsvertering is van groot belang voor het bereiken van een gezond gewicht.

Nummer 4: Natuurlijke bron van antioxidanten
Antioxidanten zijn krachtige stoffen die je lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Watermeloen bevat verschillende antioxidanten, zoals vitamine C en lycopeen. Deze beschermende eigenschappen kunnen helpen om ontstekingen te verminderen en je lichaam te ondersteunen tijdens het afvallen.

Nummer 5: Bevordert verzadiging en controle van eetlust
Omdat watermeloen grotendeels uit water bestaat, kan het je een vol gevoel geven zonder dat je veel calorieën binnenkrijgt. Het consumeren van vochtrijke voedingsmiddelen helpt vaak om je eetlust onder controle te houden, wat gunstig is tijdens het afvalproces.

Nummer 6: Gezond alternatief voor zoete snacks
Als je trek hebt in iets zoets, kan watermeloen een gezonder alternatief zijn voor suikerhoudende snacks en toetjes. Het biedt een natuurlijke zoetheid en helpt je om je behoefte aan suiker te bevredigen zonder de toegevoegde calorieën en ongezonde ingrediënten die vaak voorkomen in bewerkte snacks.

Kortom watermeloen is dus een een hele goed keuze! Het kan je helpen gehydrateerd te blijven, je eetlust onder controle te houden en je zoete trek te bevredigen zonder je afslankplan te verstoren. Geniet ervan! 😉🍉

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen