Wat is het belang van multivitaminen?

22 november 2023

Wat is het belang van multivitaminen?

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in je voeding. Je lichaam heeft ze nodig om gezond en fit te blijven, maar kan veel vitamines niet (of niet voldoende) zelf aanmaken. Daarom is het belangrijk dat je er dagelijks voldoende van binnen krijgt. Vitamines spelen een rol bij het behoud van sterke botten, een gezonde huid, een goede spijsvertering, het zenuwstelsel, de bescherming tegen vrije radicalen en zijn goed voor onze hart en bloedvaten.  

Tijdens het afvallen krijg je tijdelijk minder calorieën binnen dan normaal, hierdoor is het extra belangrijk om je lichaam goed te ondersteunen met wat extra vitamines en mineralen. Een tekort aan vitaminen en mineralen kan namelijk opgemerkt worden door het lichaam, waardoor deze dit gaat compenseren door meer voeding/brandstof te vragen. Een tekort kan daarom dus leiden tot hongergevoelens en overeten (eetbuien).

Waarom zijn onze multivitamines nou belangrijk? Wij hebben een aantal belangrijke redenen voor jou op een rijtje gezet:

Nummer 1: Aanvulling op de voeding
In onze multivitaminen zit jodium, een essentieel mineraal wat belangrijk is voor het behoud van een gezonde stofwisseling en gezonde schildklierfunctie. Jodium wordt namelijk aan brood toegevoegd, maar niet aan crackers. Omdat je tijdens jouw NewFysic-traject weinig tot geen brood eet, is het extra belangrijk om jodium op een andere manier binnen te krijgen.

Naast Jodium is het ook belangrijk om de vitamines A, D, E en K aan te vullen. Deze vitamines komen namelijk vooral voor in vette voedingsmiddelen en de inname daarvan beperken we tijdens jouw afvaltraject.

Onze multivitaminen zijn daarnaast ook verrijkt met chroom. Chroom brengt de zoetbehoefte omlaag en stabiliseert de bloedsuikerspiegel, waardoor het hongergevoel afneemt. Ook erg handig, wanneer je bezig bent met afvallen. 😉

Nummer 2: Energie boost
De vitamines en mineralen uit onze multivitaminen ondersteunen de energiestofwisseling, wat je energieniveau verbetert. Dit is vooral een fijne extra aanvulling op de momenten dat we veel stress ervaren of we ons vermoeid voelen.

Nummer 3: Een optimale weerstand
Vitamines en mineralen spelen een cruciale rol bij het ondersteunen van ons immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem is essentieel om ziektes en infecties te bestrijden. Dat kunnen we wel gebruiken, helemaal nu we weer de wintertijd in gaan!

Nummer 4: Gezonde botten
Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Dit is dus erg belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Vitamine D kan bijdragen aan een goede botgezondheid en het risico op botbreuken verminderen, vooral bij oudere volwassenen. Daarnaast speelt vitamine D een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem.

Onze multivitaminen zijn dus een waardevolle aanvulling op een gezonde leefstijl. We hebben een variant voor iedere man en vrouw in elke levensfase.  Benieuwd naar onze multivitaminen? Neem een kijkje in onze webshop via onderstaande button!

 

Shop hier jouw multivitaminen!

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen