Tips om ‘s avonds niet te gaan snoepen

18 maart 2021

Tips om ‘s avonds niet te gaan snoepen

We weten allemaal dat we het beter kunnen laten, maar toch doen we het: snoepen in de avond. Ook al spreek je met jezelf af het niet te doen, op een gegeven moment geef je er alsnog aan toe. Herken je dit? Lees dan deze tips.

En gaat het toch een keer mis, wees dan niet te hard voor jezelf en pak je gezonde levensstijl gewoon weer op.

1. Reden van snoepen

Ga voor jezelf na wat de achterliggende reden van het snoepen is. Dit kan te maken hebben met moeheid, verveling, emoties of het alleen zijn. Als je de achterliggende reden weet, kan je daar iets mee doen. Als je je verdrietig voelt kan je beter een goede vriend(in) bellen voor echte troost. En bij moeheid is rust datgene wat je echt nodig hebt.

2. Zoek afleiding

Als je de neiging krijgt om te gaan snoepen, zoek dan afleiding. Ga bijvoorbeeld een stuk wandelen, lees een boek, speel een spelletje, bel iemand op, ga een uurtje sporten of ruim het huis op. Door afleiding te zoeken, zal je niet meer gefocust zijn op het trek-gevoel. Tv-kijken is echter geen goede afleiding, je zult dan juist geneigd zijn te willen snoepen. Ook kan het helpen om je tanden wat vaker te poetsen.

 

LEES OOK: 5 super supplementen voor tijdens het afvallen

 

3. Eet voldoende gedurende de dag

Eet dagelijks drie hoofdmaaltijden en drie gezonde, eiwit-/vezelrijke tussendoortjes. De zin om in de avond te gaan snoepen kan komen doordat je overdag te weinig hebt gegeten. Door regelmatig te eten voorkom je pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel.

Je kan er ook voor kiezen om het avondeten op een later tijdstip te nemen dan je gewend bent en rond 19.30 uur nog een schaaltje magere zuivel te nemen. Hierdoor houd je de rest van de avond minder tijd over om te snoepen.

4. Drink voldoende gedurende de dag

Drink dagelijks 1,5-2 liter. Het kan zijn dat je trek denkt te hebben, maar dat dit wordt veroorzaakt door dorst. De hersenen onderscheiden dit gevoel niet altijd even goed. Neem in de avond eens een glas water of thee als je geneigd bent te gaan snoepen. Mocht dit niet voldoende helpen kies dan voor een verantwoorde snack (zie hieronder).

 

LEES OOK: De beste alternatieven voor alcohol

 

5. Gezond en verantwoord snoepen

Als je in de avond toch trek hebt, neem dan een gezonde en verantwoorde snack. Denk aan een stuk fruit, wat groente, rauwkost, klein schaaltje kwark met ½ portie fruit of 1 á 2 volkoren rijstwafels met kipfilet/hüttenkäse.

 

Lukt het je op sommige dagen niet om volgens je persoonlijke voedingsplan te eten? Neem dan de No Regret in tijdens een maaltijd, dan eet en drink je lekker zonder extra aan te komen.

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen