Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Weg met dikke enkels: zo houd je minder vocht vast

22 juli 2019

Weg met dikke enkels: zo houd je minder vocht vast

Dikke enkels zijn vaak een gevolg van het vasthouden van te veel vocht. Dit kan verschillende redenen hebben met verschillende oplossingen.

 

Maar er is wat aan te doen!

Vocht vasthouden

Houd jij veel vocht vast? Dat kan verschillende oorzaken hebben:

  • Je hebt (te) lang gestaan of gezeten
  • Je menstruatie komt eraan of je bent zwanger
  • Veel zout eten
  • Ernstige aandoening

Vochtophoping kun je aan verschillende lichaamsdelen merken. Misschien zitten De ringen om je vingers  strakker dan normaal of zijn je voeten en enkels zo gezwollen dat je thuis het liefst zo snel mogelijk je schoenen uittrekt.

 

Vocht, vocht, vocht

Vaak helpt het al enorm om na een lage dag met je benen omhoog te zitten of je vingers weer wat meer te bewegen. Maar het belangrijkste is misschien wel dat je genoeg drinkt. Dat klinkt tegenstrijdig: meer drinken om minder vocht vast te houden. En toch is het zo. Drink daarom dagelijks genoeg thee, water of andere gezonde drankjes.

 

Minder korreltjes zout

Zorg er ook voor dat je weinig of minder zout eet. Dit doe je door vooral met verse producten te koken en niet al te veel koolhydraten tot je te nemen. Kook dus ook niet te vaak uit zakjes of pakjes: deze bevatten vaak extreem veel zout en zorgen dus snel voor een opgeblazen gevoel.

 

Vochtafdrijvende groenten

Er zijn ook bepaalde voedingsmiddelen die je kunt eten om een minder opgeblazen gevoel te hebben en minder vocht vast te houden. Hierbij kun je denken aan komkommer, bleekselderij en asperges. Maar ook een schijfje watermeloen kan wonderen doen voor een opgeblazen buik.

 

Dit artikel is geschreven door Fleur (45). Fleur houdt van het leven, van haar grote gezin, van haar werk én van gezelligheid. En da’s best een klus, het in de lucht houden van al die ballen én gezond te blijven leven. Daarom is ze groot fan van NewFysic. Ze neemt ons mee in haar dagelijks leven en in het vinden van een gezonde balans tussen lekker eten, lekker leven en geluk.

Foto: Daniela Cuevas via Unsplash

 

 

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen