Het terrassenseizoen is begonnen! NewFysic geeft tips.

9 juni 2023

Het terrassenseizoen is begonnen! NewFysic geeft tips.

Het terrasseizoen is weer begonnen! Nu kun je weer heerlijk genieten in het zonnetje van een hapje en een drankje. En ja, dit kun je ook doen als je NewFysic volgt. Maar hoe? Wij geven een aantal handige tips om gezonde keuzes te maken op het terras. 

Tip 1: Voorbereiding

Ga voor jezelf na of je graag iets op het terras wilt eten of niet. Wil je dit liever niet? Zorg er dan voor dat je, voordat je weggaat, goed (NewFysic -proof) gegeten hebt. Zo heb je geen trek en is het makkelijker om alle lekkere dingen te laten staan.

Tip 2: Kies voor gezonde drankjes

Iedereen kent wel de tip om water of bruiswater te nemen. Extra lekker met een schijfje citroen. Heb je toch zin in iets zoets? Kies dan voor light- of zero-frisdranken. Zo heb je wel de zoete smaak, maar niet de suikers. Koffie en verse muntthee of gemberthee (zonder suiker) zijn natuurlijk ook goede opties.

Tip 3: Wissel drankjes af

Als je alcohol drinkt, kies dan voor wijn en geen bier. Bij voorkeur droge witte of rode wijn en probeer bij elk glas wijn twee glazen water te drinken. Neem daarna een gezonder drankje zonder alcohol zoals: (bruis)water, light- of zero frisdranken. Door af te wisselen kan je meedoen, genieten en bewuste keuzes blijven maken. Bovendien voorkom je dat je meer alcohol drinkt dan je zou willen.

Extra tip: vraag altijd om een glas water / spa rood naast je glas wijn.

Tip 4: Kijk goed op de menukaart

Er zijn tegenwoordig steeds meer terrasjes die gezonde hapjes aanbieden, zoals een schaaltje olijven of rauwkost met dip. Kies voor en van deze opties of wissel daarmee af. Een stuk gezonder en het vult ook beter.

Tip 5: Veel trek?

Doe niet voor de gezelligheid mee, maar eet alleen als je echt trek hebt. Merk je dat je toch meer trek hebt dan gedacht, waardoor je door kunt blijven eten? Kies dan liever voor een goed vullende, grotere maaltijd. Bijvoorbeeld een (maaltijd) salade of een verse kop groentesoep en eet hier 2 volkoren crackers bij. Vraag om een salade zonder dressing en breng hem zelf op smaak met olie, azijn, peper en zout.

Extra tip: Restaurants serveren grote porties, deel een hoofdgerecht met een tafelgenoot of bestel een voorgerecht als hoofdgerecht. Neem een heldere soep of carpaccio als voorgerecht en vraag de dressing/olie van de carpaccio apart.

Tip 6: Voldoende beweging

Weet je van tevoren dat je in de middag het terras op gaat? Zorg dan dat je die dag wat extra’s aan beweging doet. Bijvoorbeeld een rondje wandelen of fietsen, of wandel/fiets naar het terras. Alle beetjes helpen!

Tip 7: NoRegret

Lukt het jou echt om volgens je persoonlijk voedingsplan te eten? Neem 1 of 2 tabletten No Regret in voor de maaltijd, samen met een groot glas water. Dit beperkt de schade. Zorg ervoor dat deze altijd in je tas zitten.

En tot slot, vergeet vooral niet te genieten als je het terras op gaat! 😉

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen