12 x fitnessoefeningen voor thuis

8 maart 2021

12 x fitnessoefeningen voor thuis

Het valt niet altijd mee om jezelf te motiveren nu de sportscholen dicht zijn.  Maar iedereen weet dat sporten een bijdrage levert aan een gezonde levensstijl én helpt bij het afvallen. Deze fitnessoefeningen kun je gewoon vanuit huis doen.

 

Fijn als het regent buiten, je zoals nu niet naar de sporthool kan of gewoon weinig tijd hebt.

 

Fit in 7 minuten

Deze oefeningen zijn gebaseerd op de 7 minute work-out. Je leest het goed: je hoeft je maar 7 minuten in het zweet te werken. Volgens onderzoek heeft dit hetzelfde positieve effect op je lichaam als een uur matig bewegen. Waarom zou je ooit nog uren op de crosstrainer doorbrengen?

Met onderstaande oefeningen pak je elke spiergroep 30 seconden aan. Na elke oefening mag je 10 seconden uitpuffen, waarna je aan de volgende oefening begint. Zorg voor je begint voor een stoel, een muur en een timer (bijvoorbeeld die op je telefoon).

Ben Wiseman, New York Times

Bekaf

Ik moet eerlijk zijn: deze work-out lijkt een piece of cake, vooral door de korte duur. Maar ik kan je vertellen: ik ben na deze zeven heftige minuten helemaal gesloopt. Maar daar staat dan weer tegenover dat ik ook zó klaar en er het huis niet voor uit hoef. Meestal doe ik ze dan ook ‘s ochtends na het ontbijt voor een goede start van de dag of vlak voor het avondeten.

 

Nog een keer

Tijd of energie over? Dan kun je de work-out gerust uitbreiden door het hele rondje nog een keer te doen. En dan ben je nog niet eens een kwartier bezig. Genoeg tijd over voor de rest van je dag, die nu vast en zeker een stuk energieker zal verlopen na zo’n productieve ochtend.

 

Foto: GMB Monkey on Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen