4x hierom heb jij altijd honger

25 maart 2019

4x hierom heb jij altijd honger

Je hebt je ontbijt nog niet op of je fantaseert al over wat je voor lunch gaat eten. Of werkt net de laatste hap avondeten naar binnen en hebt alweer zin in het toetje. Hoe komt het dat sommige mensen altijd honger lijken te hebben?

Er kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen.

 

1 Honger en trek

Honger en trek zijn andere dingen. Het kan zijn dat je deze twee door elkaar haalt. Als je net hebt gegeten kun je bijna geen honger hebben, maar heb je gewoon nog trek in iets. Probeer je dus goed te beseffen aan welke van de twee je ‘lijdt’. Dat kan al helpen.

 

2 Hormonen

Gedurende je cyclus kun je je hormonaal steeds weer anders voelen. En dat is niet zo gek: je hormonen gedragen zich steeds anders, en daar heb jij last van. De meeste vrouwen hebben bijvoorbeeld vlak vóór hun menstruatie extra behoefte aan (zoet) eten. De welbekende chocolade craving.

 

3 Metabolisme

Het metabolisme regelt hoe snel jij je eten verteert. Sommige mensen hebben een snel metabolisme, anderen een langzame. Met andere woorden: sommige mensen verteren alles wat ze in hun mond stoppen snel, en anderen doen daar langer over. Als jij gezegend bent met een snel metabolisme heb je ook snel weer honger, nadat je iets hebt gegeten.

 

4 Bloedsuikerspiegel

Een schommelende bloedsuikerspiegel kan ook zorgen voor het gevoel altijd maar honger te hebben. Voeding met suikers maar ook wit brood en koekjes zorgen voor hoge pieken in je bloedsuikerspiegel met daaropvolgend diepe dalen. En in die diepe dalen vraagt je lichaam weer om eten.

 

Volg jij NewFysic al op Facebook en Instagram?

 

Dit artikel is geschreven door Bart (37). Bart is gezondheidsdeskundige in een dorpje in het Oosten van het land. Hij sterk van mening dat een gezonde leefstijl een positieve bijdrage levert aan een gezond gewicht en een energiek leven. Hij is ook niet vies van (een nuchtere kijk op) spiritualiteit. Regelmatig voorziet hij ons van nieuwe inzichten die ook hij meeneemt in zijn dagelijks leven met zijn jonge gezin.

Foto: gbarkz via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen