Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

5x positieve effecten van (tijdelijk) stoppen met alcohol drinken

25 maart 2019

5x positieve effecten van (tijdelijk) stoppen met alcohol drinken

Steeds meer mensen minderen met alcohol of laten de alcohol (tijdelijk) helemaal staan. Geen slecht idee, zeker als je wat gewicht wilt verliezen. Maar naast afvallen heeft het niet drinken van alcohol meer positieve effecten op je lichaam en geest.

 

Mocht je nog meer motivatie nodig hebben 😉

 

Beter slapen

Het afbreken van alcohol kost je lichaam een hoop energie. Als je de bloemetjes ‘s avonds flink buiten zet (a.k.a. veel alcoholische versnaperingen drinkt) is je lijf daar ‘s nachts de dupe van. Je lichaam is dan aan het werk in plaats van in ruststand. Je slaapt  onrustig en wordt brak wakker. Als je je wijntje ‘s avonds voor een kop kruidenthee inwisselt, zul je  een stuk lekkerder slapen en energieker wakker worden.

 

Een betere huid

Je hebt het misschien al wel eens gehoord: van het drinken van alcohol droog je uit. Je zult extra water moeten drinken om de vochtbalans te herstellen. Maar dit uitdrogen gebeurt niet alleen intern, ook je huid heeft er last van. Met als gevolg dat puistjes en andere onzuiverheden verschijnen. Stop je met alcohol. zul je zien dat je huid enorm opknapt. Hij wordt rustiger, heeft weer glans en rimpels krijgen minder kans om te ontstaan.

 

Hogere weerstand

Onderzoek wijst uit dat de hoeveelheid witte bloedcellen in je lichaam afneemt naarmate meer je alcohol drinkt. Witte bloedcellen zorgen voor je immuunsysteem. Met andere woorden: ze zorgen dat je niet ziek wordt. Althans, minder snel. Door niet meer te drinken, geef je je witte bloedcellen, en daarmee je weerstand, dus een enorme boost.

 

Je lever groeit

Je lever draait overuren als jij alcohol drinkt. Hij zet alle giftige stoffen om in lichaamseigen stoffen. Maar je lever raakt ook beschadigd door (veel) alcohol. Hij verschrompelt, wordt kleiner. Door geen alcohol meer te drinken groeit hij weer grotendeels terug. Je moet het niet alcohol drinken dan wel minstens een maand volhouden.

 

Je valt af

Deze kende je wellicht al. Maar weet je ook hoe dat technisch werkt? Alcohol bevat een enorm aantal calorieën. Voor een glas rode wijn kun je zo’n 82 calorieën rekenen. Een biertje bevat 110 calorieën. Moet je nagaan wat dat betekent als je er dagelijks één drinkt. De alcohol laten staan levert je uiteindelijk dus veel op, als je probeert af te vallen.

 

Geen idee wat je moet bestellen als ‘t geen biertje of wijntje is? Dit zijn de lekkerste alternatieven voor alcohol.

 

Dit artikel is geschreven door Bart (37). Bart is gezondheidsdeskundige in een dorpje in het Oosten van het land. Hij sterk van mening dat een gezonde leefstijl een positieve bijdrage levert aan een gezond gewicht en een energiek leven. Hij is ook niet vies van (een nuchtere kijk op) spiritualiteit. Regelmatig voorziet hij ons van nieuwe inzichten die ook hij meeneemt in zijn dagelijks leven met zijn jonge gezin.

Foto: Matthew Henry via Unsplash

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen