Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

6x sneaky manieren om af te vallen

12 juni 2019

6x sneaky manieren om af te vallen

Een gezondere levensstijl zit ‘m in het aanpassen van je voedingspatroon. Daarin voer je grote, en kleine veranderingen door die je helpen gezonder, fitter en dunner te worden. Deze 6 kleine en simpele aanpassingen hebben groots effect.

 

Het zit ‘m in de kleine dingen…

 

1 Drink slimme drankjes

De calorieën uit wijn, cappuccino’s en frisdrank worden door je brein niet op dezelfde manier geregistreerd als voedsel. Een café latte geeft dus een minder verzadigd gevoel dan een cracker, terwijl ze wellicht hetzelfde aantal calorieën bevatten. Met andere woorden: na zo’n lekker drankje heb je nog steeds trek terwijl je er na een gezond tussendoortje wel weer even tegenaan kan. Zorg er daarom voor dat je slanke koffie of light frisdrank drinkt en je, als je trek hebt. tegoed doet aan gezonde tussendoortjes.

 

2 Vervang volle producten

Vraagt een recept om (slag)room of melk, vervang de volle versie dan voor een magere variant. Zonder afname aan smaak zorg je zo voor een minder calorierijk gerecht. En wedden dat geen van je tafelgenoten er ook maar iets van merkt?

 

3 Start met je groenten

Onderzoek toont aan dat mensen het meest eten van het soort voedsel op hun bord waar ze mee beginnen. Neem als eerste hap dus geen vlees, vis of koolhydraten maar start met de groenten. Groenten zorgen ook snel voor een vol gevoel, terwijl ze de minste calorieën bevatten op je bord.

 

4 Vervang pasta voor courgetti

Nog nooit van courgetti gehoord? Je maakt ze met een speciale courgetti rasp waar je de courgette doorheen haalt. Het resultaat zijn spaghetti-achtige slierten, alleen dan en stuk gezonder. Je hoeft ze nauwelijks te koken, dus is je pastasaus klaar? Roer de courgetti erdoorheen en je hebt een heerlijk caloriearm maaltje.

 

5 Zoet je eigen yoghurt

Yoghurt kan een heleboel suiker bevatten, vooral als voor een smaakje is gezorgd of voorafgaand aan verkoop al is gezoet. Het zoet maken van de yoghurt kun je heel goed zelf, dan wordt het niet alleen lekkerder maar ook gezonder. Pureer wat fruit (zoals aardbeien. blauwe bessen of bramen) en roer het door je yoghurt heen. Eet smakelijk!

 

6 Vervang chips door augurken

Heb je ‘s avonds nog zin in iets knapperigs? Grijp dan niet naar de chips maar snijd een paar zure bommen voor jezelf. Minstens zo lekker, en veeeeeel gezonder.

 

Dit artikel is geschreven door Fleur (45). Fleur houdt van het leven, van haar grote gezin, van haar werk én van gezelligheid. En da’s best een klus, het in de lucht houden van al die ballen én gezond te blijven leven. Daarom is ze groot fan van NewFysic. Ze neemt ons mee in haar dagelijks leven en in het vinden van een gezonde balans tussen lekker eten, lekker leven en geluk.

Foto: Priscilla Du Preez via Unsplash

 

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen