Maatje minder? Nu tijdelijk 25% korting!

START NU!

Feestelijke ijsblokjes maken

3 december 2018

Feestelijke ijsblokjes maken

Geen alcohol drinken saai? Dan heb je nog nooit een drankje uit het assortiment van Fleur gedronken. Tijdens etentjes maakt ze een feestje van (alcoholvrije) drankjes, door extra bijzondere ijsblokjes toe te voegen.

Je kunt natuurlijk bijzondere vormpjes kopen om ijsblokjes te maken maar Fleur pakt het nog nét wat creatiever aan.

Kunst

Ik vond het idee voor deze ijsblokjes ooit op Pinterest en heb het inmiddels tot een ware kunt verheven. Ik maak ze ruim van te voren en zeker als er een etentje op de agenda staat.

Fruit, kruiden en bloemen

Het is eigenlijk heel simpel: je verwerkt een extra ingrediënt (naast water dus) in het ijsblokje. Ik kies meestal voor verse kruiden die bij het desbetreffende drankje passen, zoals blaadjes munt of stukjes gember. Maar ik verwerk ook vaak genoeg felgekleurd fruit zoals frambozen en blauwe bessen in de blokjes. Je maakt het precies zo gek als je zelf wilt, je kunt er zelfs eetbare bloemen of bloemblaadjes in verwerken.

 

LEES OOK: Zo houd je maat tijdens een etentje

 

Zo doe je dat

Enthousiast geworden? Volg dan deze instructies om je eigen feestelijke ijsblokjes te maken.

  1. Zorg voor een (schone) ijsblokjestree.
  2. Leg de kruiden, fruit of bloemen in de verschillende vakjes (en weersta de verleiding elk vakje helemaal vol te proppen).
  3. Kook de hoeveelheid water die je nodig hebt, liefst meerdere malen achter elkaar. Zo zorg je straks voor heldere ijsblokjes.
  4. Laat het water afkoelen tot kamertemperatuur en vul de vakjes op met water.
  5. Zet in de vriezer. Afhankelijk van de stand van je ijskast kan het zo’n 10-30 minuten duren voor ze helemaal bevroren zijn.
  6. Dien op in een karaf met water of apart in mooie glazen. Proost!

Tip: kies je voor appel in je ijsblokjes? Besprenkel de appelstukjes dan met citroensap voor je ze in de ijsblokjes verwerkt. Dit helpt tegen het verkleuren.

 

Dit artikel is geschreven door Fleur (45). Fleur houdt van het leven, van haar grote gezin, van haar werk én van gezelligheid. En da’s best een klus, het in de lucht houden van al die ballen én gezond te blijven leven. Daarom is ze groot fan van NewFysic. Ze neemt ons mee in haar dagelijks leven en in het vinden van een gezonde balans tussen lekker eten, lekker leven en geluk.

Foto: HuisjeTuintjeBoompje

Wil je dit ook ervaren?

Volg de NewFysic methode en krijg:

  • Krijg toegang tot ruim 300 recepten
  • Coaching
  • Een persoonlijk plan
Bekijk het programma

Wil je ook andere inspireren?

Heb jij ook NewFysic gevolgd en vind je het leuk om jouw verhaal te delen en anderen te inspireren? Stuur een mail via de onderstaande knop of via marketing@newfysic.nl ovv ‘Mijn verhaal’. Wie weet is jouw verhaal hier binnenkort te lezen!

Ik wil mijn verhaal delen